Народна странка

Народна странка: Нема станова за младе научнике због грађевинске мафије

Народна странка: Нема станова за младе научнике због грађевинске мафије

Народна странка затражила је данас да буде настављена градња станова за младе научнике и упитала Министарство просвете и градску власт у Београду да ли је градња у Блоку 32 у Новом Београду стала зато што су приватни инвеститори „бацили око“ на плацеве на тој атрактивној локацији.

„Изражавамо оправдану сумњу да је градња заустављена не само због немара власти према науци и образовању, него и због интереса грађевинске мафије која је саставни део криминалног режима који Србијом влада већ готово пуну деценију“, рекао је председник Одбора за образовање Градског одбора Народне странке Београд Бошко Шиндић.

Шиндић је подсетио да су од 2003. године младим научницима омогућени становање и откуп станова по повољнијој цени од тржишне преко Фондације за решавање стамбених потреба младих научних радника.

„Циљ је био да се млади стручњаци мотивишу да не напусте Србију, него да остану и наставе са радом упркос свим проблемима са којима се сусрећу“, рекао је Шиндић.

Шиндић је додао је планирана изградња седам зграда у Блоку 32 у Новом Београду, а за те потребе је одређена парцела и изграђене су три зграде.

„Прве две зграде су изграђене средствима из буџета, а трећа средствима из кредита Светске банке који се враћа од продаје станова“, рекао је Шиндић.

Шиндић је додао да су последњи станари усељени 2015. године, а да је после тога градња стала.

„Фондација је у последње четири године више пута аплицирала код ресорног министарства да се овај пројекат настави али до сада није било одговора“, рекао је Шиндић.