Народна странка

Боровић: Неопходно психијатријско вештачење умешаних у подвођење малолетница

Боровић: Неопходно психијатријско вештачење умешаних у подвођење малолетница

Члан Председништва Народне странке, адвокат Боривоје Боровић, изјавио је данас, поводом оптужби да су Драган Марковић Палма и Ивица Дачић умешани у подвођење малолетница, да би у том случају могла да буду у питању озбиљна кривична дела за које су запрећене и вишедеценијске затворске казне.

„Ако се догодило оно на шта је указала Мариника Тепић, онда је реч о озбиљним кривичним делима – навођење на проституцију, па чак и трговина људима за које је запрећена казна од најмање 10 година и надлежно је Тужилаштво за организовани криминал“, рекао је Боровић телевизији Нова С.

„Сви који се помињу у вези са подвођењем малолетница морају бити предмет озбиљног психијатријског и психолошког вештачења“, додао је Боровић.

Боровић је истакао да „мора да проговори бар једна жртва“.

„Локални моћници имају амбицију да врло брзо дођу до своје правде уз помоћ медија блиских властима и уз помоћ локалног тужилаштва и локалних судија“, рекао је Боровић, и додао да „тренутно нема истраге“, а да Марковић није дао изјаву као окривљени, него као грађанин.

Боровић је навео да нико из власти не штити Марковића, него сви ћуте, јер ослушкују шта ће се догодити.

„Актуелном режиму, којем су ови коалициони партнери, врло би добро ’легло’ да се отвори нека нова и велика афера, и тако би у други план пали ’Јовањица’, ’Крушик’ и афера ’прислушкивање’. Мислим да би СНС-у било веома корисно да се окрњи рејтинг СПС-а и Јединствене Србије и закључујем да су они пуштени низ воду“, рекао је Боровић.

Боровић је рекао да није чуо да је министарка Зорана Михајловић подржала Марију Лукић, коју је сексуално узнемиравао бивши председник општине Брус Милутин Јеличић Јутка, а коју је заступао Боровић.