Народна странка

Новаковић: Лажете све и све ће вам се обити о главу

Новаковић: Лажете све и све ће вам се обити о главу

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас чланови Савета РЕМ-а морају бити смењени, јер је све што се догађало у претходних 11 година током власти СНС-а у потпуној диспропорцији када је реч о објективном и непристрасном информисању.

„Лажете све и лажете 100 одсто. Не постоји истина ни у форензичким траговима, ако бисте узели брис, не би могло да се утврди да постоји истина у ономе што говоре истакнути представници СНС-а. На делу је и физичко насиље, јер вербално насиље којим обасипате јавни простор прераста у физичко“, рекао је Новаковић посланицима СНС-а на седници Скупштине Србије.  

„Хоћете да отворите лов на новинаре, да неко настрада, да неко буде физички угрожен? Шта хоћете и шта је смисао онога што радите“, упитао је Новаковић.

Новаковић је истакао да је „потпуно срамно“ говорити о протестима „Србија против насиља“ као о револуцији, јер је револуција насилно обарање власти и када они који протестују не поштују ни законе ни институције.

„Протести коју трају и трајаће док не буду испуњени сви захтеви су мирни и достојанствени, не постоји ниједан конфликт, агресивност нити гест због којег би могли да буду означени као неприхватљиви у политичком смислу или било ком смислу. Хоћете да забраните људима право на емоцију и да искажу свој став“, уиптао је Новаковић.

Новаковић је навео да власт показуне непоштовање према емоцијама људи који су остали без својих најмилијих у два масовна убиства.

„Људи имају право на зебњу, осећај неизвесности и да искажу свој протест. Људи протестују јер очекују да држава гарантује безбедност сваком грађанину, а држава Србија не гарантује безбедност својим грађанима. Ако свака мајка стрепи када пошаље дете у школу, онда држава не постоји“, рекао је Новаковић.

„Када слушам посланике СНС-а, имам утисак да слушам пензионисане радника ШТазија, НКВД-а или Озне. Какве су то теорије завере о страним службама и некаквом страном фактору? Нема тога, а има осећаја страха и несигурности код људи који су изашли на улицу да бисмо живели у цивилизованој и уређеној држави, а то Србија није“, додао је Новаковић.

Новаковић је навео да је власт вређа свакога ко другачије мисли, ниподаштава, потцењује и омалаважава га.

„То ће вам се обити о главу, као и ваша агресивност и неспособност да расправљате на цивилизован начин, што се већ види на протестима. Људи хоће толеранцију и да чују чињенице и уљуђен дијалог“, рекао је Новаковић.