Народна странка

Новаковић: Браћа Вучић и Ђукановић штите криминалце, зато нема ништа од ефикасног правосуђа

Новаковић: Браћа Вучић и Ђукановић штите криминалце, зато нема ништа од ефикасног правосуђа

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да правосудни систем не може бити ефикасан јер председник Србије Александар Вучић, његов брат Андреј Вучић и посланик СНС-а и адвокат Владимир Ђукановић „штите криминалце и шурују, другују и сарађују с њима“.

„Александар Вучић је шеф мафије, а не шеф државе. Он се слика са Миланом Радоичићем кога су релевантне међународне институције означиле као вођу организоване криминалне групе, заједно са Звонком Веселиновићем, а та група се бави шверцом роба, оружја и наркотика. Та слика је порука правосуђу да су они заштићени и пружа им охрабрење да наставе са криминалом“, рекао је Новаковић на седници Скупштине Србије.

Новаковић је додао да је Ђукановић „чистач који пере прљаве криминалне трагове режима“ и заступа Дијану Хркаловић, која је као висока функционерка МУП-а стала на страну кавачког криминалног клана у обрачуну са супарничким шкаљарским кланом, и додао да њу СНС „штити јер постоји опасност да би у супротном могла да проговори о криминалу режима“.

„Андреј Вучић се сликао са Звонком Веселиновићем, а садашњи директор БИА Александар Вулин сликао се са власником ’Јовањице’ Предрагом Колувијом, оптуженим за узгајање марихуане на највећој плантажи у Европи. Јасна је порука која се шаље. Полицајац, тужилац и судија прво помисле да је реч о заштићеним особама када виде те слике“, упитао је Новаковић.