Народна странка

Жарко Ристић: Срби на Косову не верују властима у Београду, већ себи

Жарко Ристић: Срби на Косову не верују властима у Београду, већ себи

И док власт шири панику и виче бежите Срби, убиће вас на спавању, у исто време неки опозиционари леве оријентације наговарају Србе да се прилагоде и прихвате услове, које им нуде представници косовских Албанаца. Оба правца су веома погубна по живот Срба на КиМ и део су исте агенде расељавања Срба са Косова. Тренутно су међу политичарима који се оглашавају по питању Косова управо они који су својим промашајима довели до ситуације да Срби са КиМ више никоме не верују. Не могу да верују чак ни Београду. 

Данас је међу српским политичарима који се оглашавају по питању Косова најгласнији Петар Петковић, до јуче Костуницин а данас Вучићев гласноговорник, а сада се јавља и Борко Стефановић, до јуче ДС а данас Ђиласов гласноговорник. Кад ће у Срба бити политичара који знају да кажу доста, немам више шта да казем и урадим, није довољно да се само дрес промени.

Потребно је да се већ једном чује и глас Срба и српских политичара, који имају интегритета и чије се деловање може недвосмислено довести у везу са интересима Срба и Србије. Најављени повратак Марка Ђурића, али и других, који имају везе са политикама вођеним у претходном периоду је свакако нешто што  не може обрадовати Србе на КИМ.

Срби решење Косовског питања могу наћи искључиво унутар себе и ослоњени на своје природне вишевековне савезнике.

Жарко Ристић
члан Председништва Народне странке задужен за Косово и Метохију