Народна странка

Јеремић: Економија се може покренути само подршком домаћим предузетницима

Јеремић: Економија се може покренути само подршком домаћим предузетницима

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се само подршком и адекватним подстицајима домаћим приватним предузетницима економија може покренути на начин који ће одвратити младе и радно способне људе да одлазе из Србије, док су они који остају принуђени да раде за странце који им исплаћују минималне зараде.

„Подстицаји и помоћ државе морају бити усмерени првенствено ка домаћим привредним предузетницима, који не смеју бити у инфериорном положају у односу на стране инвеститоре“, рекао је Јеремић у  Вршцу, где су отворене и освештане просторије Народне странке.

„Народна странка, када буде водила државу, неће терати стране инвеститоре из Србије. Штавише, њих ће бити и више него данас, али нећемо дозволити да домаћи приватни предузетници буду на било који начин у подређеном положају у односу на њих. Домаћи и страни капитал морају бити једнако третирани“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да ако држава даје подстицаје и помоћ, онда би требало да их даје домаћем, а не страном приватном предузетнику.

„Субвенционисаћемо прво домаће привреднике, па тек онда стране”, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је „подршка српској привреди и приватним предузетницима окосница економског програма и једна од темељних тачака идеологије Народне странке“.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да је та странка потпуно посвећена јачању страначке организације и инфраструктуре, како би била спремна да до избора буде присутна у свим градовима и општинама у Србији и да на изборима има контролоре на сваком бирачком месту.

За повереника Народне странке у Вршцу изабран је Ненад Шавле (38).