Народна странка

Јеремић: Вучић је кукавица која не сме да се суочи са мном, него шаље Симу Спасића

Јеремић: Вучић је кукавица која не сме да се суочи са мном, него шаље Симу Спасића

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић кукавица која није смела да се суочи са њим на суду, него је послао извесног Симу Спасића да урла најпримитивније увреде на рачун Јеремића.

„Симо Спасић је право лице Александра Вучића и слика његове власти. Данас су кључни гласноговорници режима Симо Спасић и Аца Лукас, а они који држе сву власт у својим рукама понашају се као да су недодирљиви. То нећу дозволити, наставићу да се борим како бих охрабрио људе да не губе наду“, рекао је Јеремић новинарима испред Палате правде.

Пред Вишим судом у Београду данас је за 19. јануар 2021. године одложено суђење по тужби коју је Јеремић поднео против Вучића јер га је председник Србије назвао „шефом међународне банде лопова“.

По изласку Јеремића и његових адвоката из Палате правде, појавио се Симо Спасић са мегафоном и почео да урла увреде на рачун Јеремића и извикује неповезане реченице.

„Спасић није рекао ништа што му није речено да каже“, рекао је Јеремић.

Полиција је одбила да заустави Спасића у нарушавању јавног реда и мира, и омогући да Јеремић да изјаву новинарима, уз образложење да „нема наређење да реагује“.

„Спасић је очигледно јачи од полиције у Србији и требало би да се замислимо због тога. Очигледно је да је полицајцима било више него непријатно због ове ситуације, јер је реч о очигледном нарушавању јавног реда и мира. То полицајци знају, али су добили наређење да не реагују на очигледно кршење закона, јер је Спасића испред Палате правде послао лично Вучић“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је убеђен да ће добити спор против Вучића.

„Добићу га јер нисам шеф међународне банде лопова и то сви у Србији и у свету знају. Нећу одустати од захтева да правда буде задовољена. Нисам тужио Вучића због личне сатисфакције, него зато да бисмо увели ред и пристојност у јавни живот Србије“, рекао је Јеремић.

Јеремићев адвокат Владимир Гајић рекао је да је предложио да Вучић буде саслушан као тужени.

„Он може да одбије да буде саслушан, али би због тога трпео последице, јер би увећао шансе да изгуби спор“, навео је Гајић.