Народна странка

Јеремић: Народна странка је једини самосталан и независан учесник избора

Јеремић: Народна странка је једини самосталан и независан учесник избора

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је данас да је Народна странка једини самосталан и независан учесник на изборима и да ставове које заступа пре избора неће мењати ни после њих.

„Ми се обраћамо грађанима са јасним планом и програмом чија је суштина недвосмислено и одлучно одбацивање ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије, забрана копања литијума и промена система, и то не на нивоу парола и слогана, већ нудимо и конкретне кораке како да се то спроведе у дело, као и озбиљне људе који ће то учинити“, рекао је Јеремић телевизији Нова С.

 

Јеремић је истакао да је Народна странка „последња за коју се може помислити да ће шуровати и пактовати са режимом“.  

„Ми смо по том питању јаснији и сигурнији избор за грађане од било које друге странке опозиције и то говори и историја понашања Народне странке, као и чињеница да смо једини самостално скупили потписе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да промена система подразумева да се прво промени власт, а да се потом не догоди само пуко преузимање постојећих „механизама и машинерија” и промена оних који управљају системом, него „промена самог система, по дубини“.

„Народна странка ће дати кључни допринос промени система и на централном нивоу власти и у Београду. Знам да се пакују карте тако да Народна странка буде остављена испод радара и да не буде заступљена у парламенту, али то се сигурно неће догодити“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да су црвене линије Народне странке за сарадњу са осталим странкама после избора однос према Косову и Метохији и неопходност одбацивања „француско-немачког“ плана, експлицитна забрана копања литијума и промена система.

„У Београду је кључно питање промена система, а то значи да главним градом више неће моћи да се управља онако како је то чинио Александар Шапић али ни онако како је то чинио онај који је ’направио’ Шапића, а то је Драган Ђилас. Глас за Народну странку је глас за суштинску промену система и ми ћемо бити гарант да се Београдом неће управљати као што су то радили Шапић и Ђилас“, закључио је Јеремић.