Народна странка

Јеремић: Народна странка спремна за дијалог, почетак зависи од власти

Јеремић: Народна странка спремна за дијалог, почетак зависи од власти

Председник Народне странке Вук Јеремић је коментаришући могућност да би преговори између власти и опозиције уз посредовање представника Европског парламента, могли да почну у марту, изјавио да то у овом тренутку зависи "искључиво од власти".

“Почетак дијалога не зависи од нас. Ја лично не бих спекулисао са тим када би они могли да почну, а што се тиче Народне странке, ми смо за преговоре спремни већ сутра”, изјавио је Јеремић за Nova.rs у Вишевцу код Раче после одржавања Изборне скупштине Покрета слободна Србија.

Он је оценио да би у овом тренутку, опозиција већу пажњу требало да посвети  формату преговора, додајући да пре свега мисли на број преговарача.

Јеремић је остао при раније изнетом ставу да заједничке интересе опозиције, за преговарачким столом треба да заступају “један или два човека”.

“То је једини  начин да дијалог донесе неки напредак и неки бољитак. То не мора да буде нико из Народне странке, али би било добро да се договоримо ко ће  представити заједничке ставове опозиције. На тај начин послаћемо озбиљан сигнал јавности да смо ми у стању да се договоримо – данас око формата преговора, а сутра око заједничког наступа на изборима”, појаснио је Јеремић.

Председник Народне странке изразио је очекивање да ће тај предлог наићи на одобравање већег броја представника опозиције, која се, како је рекао, “налази са ове стране поделе власти”, додајући да су за Народну странку сви који су изашли на прошлогодишње изборе, “са оне друге стране”.

“Наш апел свима са ове стране је да се уразумимо и да се договоримо око једног или два човека, који би са нашом подршком и усмерењима наступали у дијалогу, јер о овако значајној теми  као што су изборни услови, не можете да  преговарате у пленуму састављеном од десетине људи”, закључио је Јеремић.