Народна странка

Јеремић: Друштво тешко оболело, сва снага државе усмерена у опстанак СНС-а на власти

Јеремић: Друштво тешко оболело, сва снага државе усмерена у опстанак СНС-а на власти

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је у Србији “друштво оболело од рака“ чије се метастазе шире у свим областима, и да се зато проблеми не могу решавати појединачно, јер док се реши „један парк или једна река изникне десет нових“, него се мора променити власт да би се та тешка болест зауставила.

„Последњи пример је однос власти према извештају о злостављању деце са сметњама у развоју у домовима. Показало се да је министарка за социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић особа без трунке емпатије, што и не би требало да чуди, јер шта очекивати од владе чија је председница Ана Брнабић, а министар унутрашњих послова Александар Вулин“, рекао је Јеремић телевизији Нова С.

Јеремић је навео да су „све те гадне метастазе, укључујући свеприсутно сексуално насиље и терање људи да раде у пеленама“ последица система у којем је сва снага државе усмерена искључиво на одржавање на власти СНС-а, чији тајкуни “згрћу милијарде“.

Председник Народне странке је рекао да су он и челници те странке отишли у Председништво Србије да би показали грађанима да „не би требало да се боје режима, јер Вучић влада захваљујући страху, док рак наставља да метастазира“.

„Ако покажете да се не плашите оног који има сву власт и откријете да је цар го, онда је много већа вероватноћа да ће људи одбити да буду капиларни глас. Значајан број људи у Србији је уплашен од локалне напредњачке мафије која их тера да аутобусима иду на митинге и да протестују против својих комшија који се буне јер немају пијаћу воду“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао је Вучић кроз „режимске медије изнео своју романсирану верзију по којој је он херојски истерао челнике Народне странке из председништва“, а да је онда објављен снимак који је оповргао „његове лажи“.

„Нисмо ишли тамо да се бијемо, већ да покажемо да се не треба бојати напредњачких битанги. Док год будемо окретали главу на другу стану, дотле ће они наставити да газе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је Народна странка „ухватила режим са рукама у пекмезу“ када је открила намеру власти да се „Миленијум тиму“ додели посао градње гасовода до Лознице, вредан 75 милиона евра, и то без тендера, а на основу тајне одлуке Владе Србије, која није објављена у Службеном гласнику.

„Једини разлог за изградњу тог гасовода је повећана потрошња гаса у Лозници, где се Рио Тинто спрема да отпочне експлоатацију литијума. ’Миленијум тим’ је доставио понуду која се уклапа у 0,1 одсто са предвиђеном ценом од 75 милиона евра, а поступак преговарања о додели посла је трајао 15 минута. Питали смо Ану Брнабић и министарку енергетике Зорану Михајловић зашто се послови од 75 милиона евра додељују без тендера, да ли је ’Миленијум тим’ добио тај посао и да ли гас намењен за Рио Тинто“, рекао је Јеремић.

„За ово мора да се иде у затвор“, истакао је Јеремић.

Јеремић је најавио да ће Народна странка поводом те афере поднети кривичне пријаве, али „без спектакуларних очекивања“, јер је „јасно ко је у тужилаштву и на његовом челу“.

„Народна странка даје реч да ће након пада ове власти доћи реваншизма и одузимања нелегално стечене имовине“, закључио је Јеремић.