Народна странка

Ковачевић: Турбо задуживање, за шта тачно 769 милиона евра?

Ковачевић: Турбо задуживање, за шта тачно 769 милиона евра?

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је да „није јасно“ под којим условима је Србија узела нових 769 милиона евра кредита нити за шта ће тачно бити потрошен тај новац.

„Министар финансија Синиша Мали је представио некакве кровне уговоре, видимо да је реч о инфраструктури, екологији, модернизацији јавног сектора, али без детаља. На те кровне уговоре ће касније налепити неке детаљније уговоре, односно прогураће вола кроз врата, а после ће видети колико ће то коштати, а коштаће народ који ће враћати те кредите“, рекао је Ковачевић за канал Србин инфо.

Ковачевић је додао да Србији „прети банкрот због политике економског лудила и турбо задуживања“, пошто је дуг током власти СНС-а повећан са 15 милијарди евра на 30 милијарди, а од следеће године ће стизати велике рате за кредите које „држава неће моћи да плати“.

„Нема основа за радост када се узимају нови кредити, а власт се стално радује када задужује грађане и ’фрља’ се подацима о привредном расту, без стручног економског упоришта. Да економија добро стоји, кредити не би ни били потребни, јер се задужује онда када нема другог начина да се обезбеде средства“, рекао је Ковачевић.

„Не може Србија истовремено да буде економски тигар и да се задужује преко сваке мере. Ако је заиста економски тигар, онда се ствара нова вредност и није потребно толико задуживање“, додао је Ковачевић

Ковачевић је оценио да је „Србија одавно у дужничком ропству, а сада је упала у глиб, док власт не хаје да ли је народ у глибу до груди или до носа“.