Народна странка

Гајић: Народна странка је безусловно опозициона, нема коалиције са СНС и СПС

Гајић: Народна странка је безусловно опозициона, нема коалиције са СНС и СПС

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да је та странка „безусловно опозициона“ и да после избора неће улазити у коалицију са СНС и СПС.

„Народна странка се залаже за праве и суштинске промене, а не само за то да се промени онај ко управља корупцијом, и зато мислим да председник ССП Драган Ђилас више никада не би требало да учествује у власти. То би био мој услов за формирање нове градске власти у Београду, а у његовој странци сигурно има паметних и поштених људи у које уопште не сумњам“, рекао је Гајић за канал Србин инфо.

Гајић је навео да прозападна опозиција најављује бојкот избора јер хоће да избегне пораз, а не зато што је принципијелна.

„Да истраживања показују да стоје боље него у децембру, никакав им проблем не би био да изађу на изборе и изборни услови би им били у другом плану. Пошто истраживања показују да су се од децембра ствари, нажалост, промениле у корист режима, Ђиласова опозиција хоће да избегне пораз, а да то представи као принципијелну борбу за фер изборне услове“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да ће Народна странка изаћи на београдске и локалне изборе, јер не мора да води рачуна о Ђиласовим пословним и политичким интересима као странке које је председник ССП окупио у коалицију и са чијим је челницима годинама разбијао Народну странку.

Председник Народне странке је додао да опозицији „недостаје карактер који би народ препознао“.

„Накнада странкама по посланику у Скупштини Србије износи око 6.000 евра месечно, што значи да ако нека странка има 10 посланика, онда она добија 60.000 евра месечно из буџета и то је ’мамилица’ за опозицију. Којим послом у Србији неко може да узме 60.000 евра месечно? Скоро да нема таквог посла, а да није криминал“, рекао је Гајић.

Гајић је рекао да је циљ Народне странке уједињење и заједнички наступ деснице на изборима.

„Разговарао сам са послаником Ми – глас из народа Бранимиром Несторовићем, председником Новог ДСС-а Милошем Јовановићем, председником Нове Србије Велимиром Илићем, лекарком Јованом Стојковић, са Дверима, а са Доста је и било, наравно, већ имамо сарадњу… Разговарам са свима са деснице“, навео је Гајић.  

Гајић је додао да се власт бори против уједињења деснице јер само десница може да узме гласове СНС-а.

„Проблем је, међутим, што су људима који воде странке углавном важнији лични интереси од општег интереса. Они ствари гледају предаторски и мисле да је најбоље да униште све остале како би они остали једини, а то тешко може да се реализује јер се увек појави неко нов. Нема, нажалост, довољно солидарности и смисла за процену шта је битно а шта није“, закључио је Гајић.