Народна странка

Алексић: Случај „Јовањица“ ће завршити на дну фиоке СНС-а

Алексић: Случај „Јовањица“ ће завршити на дну фиоке СНС-а

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас, поводом подизања оптужнице за случај „Јовањица“, да би свима требало да буде јасно да тај поступак неће имати епилог и да ће се цео случај, као и многи други, бити гурнут дубоко у фиоку Српске напредне странке.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против Предрага Колувије, власника пољопривредног добра „Јовањица“ на којем је заплењено четири тоне марихуане.

Алексић је први у јавности говорио о тој афери док су полиција, тужилаштво и режимски медији пуне две недеље ћутали о заплени тона марихуане на пољопривредном добру које су редовно посећивали високи функционери СНС-а.

Алексић за портал Nova.rs рекао да је доказе који указују на повезаност брата председника Србије Андреја Вучића и Колувије предао Тужилаштву за организовани криминал, али да га до данас нико није позвао да о томе да изјаву, што је јасан показатељ да не постоји истинска намера да се овај случај реши.

“Очекивао сам да ће ме позвати из тужилаштва, али се то за ових шест месеци није догодило. Нити ће, очигледно. У овом разореном правосуђу и тужилаштву, које је под директном контролом режима, не очекујем превелики епилог од овог случаја. Нажалост, ’Јовањица’ је још пројекат који је био у склопу државне подршке и за то постоје небројени докази на које сам у више наврата указивао”, навео је Алексић.

Потпредседник Народне странке је рекао да је доказе које је доставио тужилаштву добио директно из полиције, односно људи који су радили на случају “Јовањица”.

“Међу њима је било Колувијино позивање на Андреја након хапшења. Затим, много фотографија људи који су редовно били у друштву Колувије на ’Јовањици’, међу којима су високи функционери Војводине, који су практично Андрејеви војници, јер је он шеф организације за целу ту регију. Те доказе сам чак покушао да изнесем на суду у парничном поступку који Андреј Вучић води против мене, међутим, то није тамо била тема јер је реч о поступку за увреду части”, истакао је Алексић.

Алексић је додао да је скандалозно да нико од функционера СНС-а није позван да о том случају да изјаву у тужилаштву, иако постоје бројни докази да су посећивали “Јовањицу”, али и да су, заједно са Колувијом, организовали разна предавања.
Сходно томе, тврди Алексић, ово ће бити још један у низу нетранспарентних поступака у Србији.

“Јасно је да је Колувија близак СНС-у, а’врана врани очи не вади’, што каже наш народ. У овој држави не постоје инситуције и систем, већ влада закон јачег, односно, политички моћнијег. Ако је шест месеци било потребно да се подигне оптужница, онда само можете замислити колико ће трајати само суђење. Тако да очекујем да ће случај ’Јовањица’, као многи други у претходном периоду, бити гурнут дубоку у фиоку СНС-а”, навео је Алексић.

Потпредседник Народне странке је рекао да ће одбрана, али и суд и тужилаштво, тражити начин како да Колувија и остали оптужени у овом поступку прођу што безболније, и додао да је јасно и да Андреј Вучић неће бити саслушан, без обзира што је повезиван са овом афером.

“Мислим да Колувијина одбрана неће тражити да се саслуша Андреј Вучић. Очекујем да ће одбрана покушати да докаже да тамо заправо није ни било марихуане, да је упало нешто биљака које су му ’вероватно подвалили ови који су му продали семе’, пошто је он имао дозволу од Министарства пољопривреде за производњу индустријске конопље”, истакао је Алексић.

“Искрен да будем, мислим да је режим жртвовао Колувију. Потпуно је реално да он ту причу није осмислио, већ да је само био ’извођач радова’. Прави организатори седе у врху државе и до њих нећемо доћи све док је овакво правосуђе”, рекао је Алексић.