Народна странка

Алексић: Дијана Хркаловић и Стефановић били би у затвору да тужилаштво ради свој посао

Алексић: Дијана Хркаловић и Стефановић били би у затвору да тужилаштво ради свој посао

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да нема невиних у обрачуну Дијане Хркаловић и Небојше Стефановића, и да тај сукоб говори о потпуној криминализиацији врха полиције и врха државе, те да би „обоје били у затвору када би тужилаштво радило свој посао“.

„На власти у Србији је криминални клан који је украо много новца и приватизовао Србију и сада су кренули да се међусобно обрачунавају. Више немамо судове и тужилаштва, него имамо опскурне таблоиде које власт финансира и који организују ’прање’ људи попут Дијане Хркаловић и власника ’Јовањице’ Предрага Колувије, оптуженог за највећу производњу марихуане у Европи“, рекао је Алексић за канал Србин.инфо.

Алексић је навео да таблоиди штите Колувију, код кога је министар унутрашњих послова Александар Вулин „брао ротквице и салату“, а председник Србије Вучић га водио на економске форуме, док истовремено прогањају полицајце који су ухапсили Колувију.

„Чак 13 пута је одложено припремно рочиште за ’Јовањицу 2’, случај у којем су за производњу марихуане оптужени и припадници БИА, МУП и Војнообавештајне агенције“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да би на суду требало доказати да ли је Вучић прислушкиван или је разговарао са људима који су прислушкивани због сумње да су умешани у кривична дела.

„Зашто до данас нема извештаја о прислушкивању? Зато што је или Вучић то сам наложио из њему знаних разлога или је улетао у везе прислушкиваним људима“, рекао је Алексић.

Алексић је оценио да „режим Стефановићу „обара цену“ и вероватно да га пошаљу за амбасадора „да му више не смета“, и додао да је Дијана Хркаловић „као члан СНС-а запослена у БИА, што говори о слому државе“.

„Некада је партијска књижица била довољна да неко буде избачен из полиције, а данас је то предност за напредовање у органима безбедности“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да се Србија тоне у економску кризу и грађанима нагло опада стандард, а пољопривредна производња је на ивици пропасти због поскупљења дизел горива и ђубрива.

„Држава у таквој ситуацији мора да се одрекне дела свог прихода и грађани и привреда се морају растеретити у кризи“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да Програм мера Народне странке за доступност хране, економску сигурност грађана и енергетску стабилност предвиђа смањење ПДВ-а на основне животне намирнице са 10 одсто на један одсто, дуплирање буџета за пољопривреду са 50,6 милијарди динара на 100 милијарди, као и укидање акциза на дизел за пољопривреднике.

„Подстицаје по хектару би до краја године требало повећати са 8.000 динара на 16.000 динара, а до краја следеће године на 24.000 динара“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је навео да су „робне резерве празне јер су покрадене“, а држава је забранила извоз пшенице и хоће да попуни робне резерве тако што ће од произвођача купити жито по ниској цени.

„Зашто да немар власти плаћају сељаци? Мора се дозволити извоз пшенице, а они који су покрали робне резерве морају да одговарају“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је економским мерама Народне странке предвиђено повећање минималне зараде на 50.000 динара и истовремено смањење намета послодавцима са 61 одсто на 50 одсто.

„Мора се укинути и акциза на струју, која је 2015. године уведена као привремена мера“, рекао је Алексић.

Алексић је оценио да Србији „готово извесно прете рестрикције струје, јер је ЕПС уништен у претходних 10 година“, а Србија већ сада даје на увоз струје сваког дана даје између три и шест милиона евра.

„ЕПС мора да обезбеди нове количине угља тако што ће бити овог лета бити ангажована сва расположива јавна и приватна механизација тако да фирме блиске власти које су зарадиле милионе евра кроз сарадњу са ЕПС-ом уступе своју механизацију за откривање хумуса и скидање земље испод које је угаљ како би грађани имали довољно струје.

„Стално се говори о томе да опозиција буде конструктивна. Зашто власт не буде конструктивна? Ми смо предложили економске мере и нека их власт прихвати, јер су у интересу грађана. То би било нормално али, нажалост, не очекујем да ће тако и бити“, закључио је Алексић.