Народна странка

Алексић: Захтеви Црте добри, потребно и тело при влади за контролу договореног

Алексић: Захтеви Црте добри, потребно и тело при влади за контролу договореног

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да та странка подржава предлоге организације Црта за нормализацију политичког амбијента и стварање услова за одржавање фер и демократских избора у Србији.

„Све што предлаже Црта је добро, али ми сматрамо да је неопходно и да се установи тело у оквиру Владе Србије које ће гарантовани спровођење договореног у дијалогу власти и опозиције уз посредовање ЕУ, и да би тим телом требало да управља представник опозиције, како би биле спречене злоупотребе власти“, рекао је Алексић агенцији Бета.  

Алексић је истакао да је став Народне странке да је неопходно обезбедити слободу медија и равноправну заступљеност учесника у политичком животу пре свега на РТС-у, који би требало да буде Јавни сервис јер га плаћају сви грађани, али и на телевизијама са националним фреквенцијама.

„Напомињем да није суштина у условима који ће важити два месеца пре избора, већ је реч хитној нормализацији политичког живота и остваривању медијских слобода, пошто је власт у непрекидној кампању претходних осам година и тих два месеца неће битно успостављању демократске атмосфере у друштву“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је неопходно омогућити грађанима да гласају без уцена и притисака и да слободно изразе своју вољу на изборима.