Народна странка

Мирјана Југовић Алексић: На изборима наступамо са снажним програмом, отворено и поштено

Мирјана Југовић Алексић: На изборима наступамо са снажним програмом, отворено и поштено

Председница Градског одбора Народне странке Ваљево Мирјана Југовић Алексић каже да ова Народна странка на изборе излази сама са снажним програмом и грађанима Србије као партнером.

„Наступамо часно отворено и поштено са јасном политиком коју водимо од самог оснивања странке, а прикупили смо преко 500 потписа у Ваљеву и 1.000 потписа подршке у Колубарском округу. Наш програм не само за изборе већ иначе јесте да се јасно залажемо за очување Косова и Метохије и недвосмислено одбацивање француско-немачког ултиматума. Али и других врста споразума који нарушавају национални интегритет“, рекла је Југовић Алексић на конференцији за новинаре на којој је представљен програм Народне странке.

Она је навела да се Народна странка изричито противи копању, рударењу литијума и свим активностима које и компанија „Еуро литијум“ спроводи у околини Ваљева укључујући истраживања која се спроводе.

„Не желимо да Србија буде колонијална земља иако смо врло близу тога. Грађани морају да буду свесни да је неопходна јасна промена система. Свесни смо да су грађани у протекле године изложени једном нарушеном и деградираном систему. У Ваљеву грађани немају адекватне услове за породиље и жене, не постоји здрав добар и сигуран породиљски центар какав Ваљево заслужује. Евидентан је проблем са вртићима и уписом деце. Залажемо се да се поведе рачуна о животној средини. Данас је Ваљево један од најугроженијих градова. Ми имамо програм како да спречимо даље угрожавање животне средине. Један од највећих узрока за аерозагађење је препрека коју прави брана Стубо Ровни“, рекла је између осталог Југовић Алексић.

Народна странка је, како каже, пре свега за интересе грађана, а не за Исток или Запад. У том правцу залаже се за ојачавање привредног амбијента.

„Задњих десет година одлазе људи, млади и образовани, немамо могућност природног процеса нараштаја и зато нам привреда страда. Мора да буде ојачано српско тржиште, а не стране банке и фондови. Ми више немамо српску банку, ако то немамо, немамо ни српске привреднике ни пољопривреднике. Задужени смо више од 6.000 евра по глави становника и налазимо се у дужничком ропству“, појаснила је председница Народне странке у Ваљеву.

Како је Југовић Алексић позвала младе да се укључе у политичке процесе и изађу на изборе, питање Вамедие било је зашто по њеном мишљењу нема младих у политичким дешавањима у Ваљеву?

„Влада општа политичка неписменост. Млади грађани треба да буду упознати са политичким животом у Србији. Нажалост, актуелни режим на сваки начин деградира младе и народски речено отупљује овај народ. Чврсто верујем да се промене могу десити. Млади не учествују, не гласају, али то је само због тога што је таква атмосфера у друштву. Политичка писменост подразумева почев од основних појмова ко је опозиција ко актуелни режим, па све до тумачења бројних појава. Младима мора бити понуђен програм и ми га као државотворна странка имамо“, одговорила је председница Градског одбора Народне странке Ваљево.

Преузето са портала Вамедиа.