Народна странка

Александар Љубомировић именован за интернационалног секретара Народне странке

Александар Љубомировић именован за интернационалног секретара Народне странке

Историчар и политиколог Александар Љубомировић именован је за интернационалног секретара Народне странке и по тој функцији постао је и члан Председништва Народне странке.

„Почаствован сам на указаном поверењу да у наредним годинама представљам Народну странку као интернационални секретар. Именовањем на ту позицију постајем са 25 година најмлађи интернационални секретар од свих који обављају ту функцију у странкама у Србији, што ми пружа додатну мотивацију да испуним очекивања и учествујем у подизању угледа Народне странке на националном, регионалном и, пре свега, међународном нивоу“, рекао је Љубомировић.

Љубомировић је истакао да ће му један од најважнијих циљева бити увођење Народне странке у транснационалну организацију Европска народна партија (ЕПП), која окупља најзначајније странке десног центра на европском континенту.

Поред тога, жеља ми је да после седам година проведених на универзитетима у Минхену, Берлину и Санкт-Петербургу стеченим знањем и искуством допринесем напретку Србије и да подстакнем и мотивишем своје колеге да ураде исто, рекао је Љубомировић.

„Пошто сам четири године предводио Организацију српских студената у иностранству (ОССИ), једно од највећих омладинских удружења на Балкану, свестан сам каквим потенцијалом и националним благом располаже Србија, и зато искрено желим да што више младих и амбициозних људи укључим у политику и рад Народне странке“, додао је Љубомировић.

„Уз довољно упорности, истрајности и слоге, наша генерација може да буде покретач позитивних промена у српском друштву, те да врати нашој држави углед који је уживала почетком 20. века. Живела Србија“, рекао је Љубомировић.

Љубомировић је рођен 1996. године у Београду. Студирао је и са великим успехом завршио факултете политичких наука и историје на престижном Универзитету Лудвиг-Максимилијан у Минхену.

У септембру 2017. године дипломирао је са највишом оценом на Факултету политичких наука тог универзитета на тему „Улога западних медија у развоју рата на Косову и Метохији 1998/1999“.

Диплому Факултета за историју на истом универзитету стекао је 2019. године, када је добио највишу оцену за дипломски рад „Вук Бранковић у српској историографији“.

Крајем 2020. године почео је постдипломско усавршавање из области студија источне Европе на Слободном универзитету у Берлину.

У склопу постдипломских студија, Љубомировић је добио престижну стипендију Владе Немачке и провео је један семестар на Вишој школи економије у Санкт Петербургу, где је изучавао руски језик, као и политичку и социоекономску ситуацију у Русији.

Крајем 2015. године и почетком 2016. године радио је за Фондацију Минхенске безбедносне конференције на пословима организације 52. Минхенске безбедносне конференције.

Љубомировић течно говори немачки, енглески и руски језик.