Народна странка

Ковачевић: Уместо разговора на тему ребаланса буџета, у парламенту се говори о припадницима опозиције

Ковачевић: Уместо разговора на тему ребаланса буџета, у парламенту се говори о припадницима опозиције

Потпредседник Народне странке и драмски писац Синиша Ковачевић изјавио је да је запрепашћен чињеницом да је посланик СНС-а осам минута износио лажи и увреде на његов рачун, али и других опозиционара, иако је тема седнице био ребаланс буџета.

„Они у својој удворичкој занесености једва чекају прилику да неког нападну, а све то уз дозволу председника парламента који ни у једном тренутку није упозорио посланика који вређа. Тај посланик је напао мене јер сам дефинисао своје политичке и моралне ставове тиме што сам се супротставио начину на који Вучић води ову земљу“, рекао је Ковачевић телевизији Н1.

Он је истакао да пристојност у јавном говору није могућа док су на власти људи који се ту тренутно и налазе.

„Посланик прети насиљем. Ако имате такву ситуацију да посланичка мисао иде до политичких обрачуна на улици, шта се може очекивати од младих људи који то слушају? Не постоји никаква брана која ће људе у парламенту спречити да тај ескадрон који треба да затире Вучићеве политичке неистомишљенике ради свој посао“, рекао је Ковачевић.

Потпредседник Народне странке је додао да „сама чињеница да не постоји нико из релевантне опозиције у парламенту, а да постоји потреба да се опозиција критикује, довољно говори колико је бојкот био исправан“. 

На питање да ли се Народна странка спрема за наредне изборе, Ковачевић је одговорио потврдно, али да ће странка на изборе изаћи једино ако буду демократски и слободни.

„Не може бојкот да буде једина јасно вођена политичка мисао. Али, ако се нешто не промени унутар медијске мапе наравно да на изборе нећемо изаћи“.

Ковачевић се осврнуо и на нову министарку културе и информисања Мају Гојковић рекавши да „чак и да има неке намере да реформише културу, зна се ко одлучује о свему“.

„Волео бих да култура добије простор који јој припада и који има у свим нормалним земљама. Култура сублимише све људске слободе од стваралачких преко индивидуалних и колективизованих. Волео бих да култура побегне од нуле која процентуално одређује партиципацију државе кад је култура у питању“, поручио је Ковачевић.