Народна странка

Алексић: Именовање Вулина на чело БИА је ветар у леђа организованом криминалу и корупцији

Алексић: Именовање Вулина на чело БИА је ветар у леђа организованом криминалу и корупцији

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да именовање председника Покрета социјалиста Александра Вулина за директора Безбедносно-информативне (БИА) агенције представља „велику опасност за Србију и њене грађане и ветар у леђа организованом криминалу и корупцији, који ће цветати још више, док ће се наставити прогон политичких неистомишљеника режима“.

„Вулиново деловање у претходним годинама, његове изјаве и умешаност у велике афере, почев од ’тетке из Канаде’ до друговања са Предрагом Колувијом, оптуженим за производњу марихуане на највећој плантажи у Европи, као и Вулинове посете Колувијином имању ’Јовањица’, указују да се може очекивати да ће велике криминалне операције трговине наркотицима бити несметано настављене“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се именовање председника политичке странке на место шефа службе безбедности није догодило „ни у једној држави у којој иоле функционишу институције и безбедносне провере“, јер је незамисливо да човеку попут Вулина буде поверена безбедносна служба.

„Никада у историји није се догодило да служба безбедности буде толико политизована као у време власти председника Србије Александра Вучића, који се именовањем Вулина наругао грађанима. Вучићу је очигледно стало да стално доказује како он може све и да га у томе не спречавају ни закони, ни Устав Србије, нити морал“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да именовање Вулина представља и „метастазу политизације ’службе’", која не служи интересима државе, него корумпираној олигархији на власти.

„Вучић је, поред тога, сада на чело БИА поставио човека који је годинама потпиривао мржњу и нетрпељивост у региону“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је о именовању Вулина било речи и на састанку шефова посланичких група опозиционих странака са европским комесаром за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем, који је „изразио забринутост због урушавања институција у Србији, криминала, корупције и изостанка владавине права“, што су неке од кључних европских вредности.