Народна странка

Женска мрежа Савеза за Србију: Заједно ћемо се борити против насиља у друштву

Женска мрежа Савеза за Србију: Заједно ћемо се борити против насиља у друштву


Ми жене, грађанке Србије, представнице Савеза за Србију, сматрамо да цела Србија мора постати сигурна кућа за све жене и мушкарце који у њој живе, бораве, кроз њу пролазе, у којој се рађају, расту и васпитавају деца која неће бити жртве педофила и насилника, у којој нећемо и децу од 15 година морати да пратимо до школе и назад јер их у јавном градском превозу вребају манијаци.

Жене окупљене у Савезу за Србију инсистирају на максималној казни за оног који је напаствовао дете у београдском трамвају, али и подржавамо иницијативу за оштрије кажњавање силоватеља и педофила. Апелујемо да председница Скупштине Србије под хитно стави на дневни ред разматрање народне иницијативе којом је више од 150.000 грађана Србије подржало предлог за оштрије казне за насилника који насрћу на нашу децу.

Не прихватамо политику која за насиље проналази оправдање и која толерише мизогинију, сексизам и урушавање достигнутих стандарда равноправности. Тврдимо да индолентан однос власти и пошалице на рачун женског дела популације подстичу насиље над женама, децом и свим рањивим категоријама становника. Ова власт и на тај начин урушава демократске тековине, за које се неискрено залаже тамо где види корист за себе. Жене из Савеза за Србију залажу се да цела Србија истински буде сигурна кућа, нарочито за нашу децу.