Народна странка

Јовановић: Власт у Београду силује Стари град, одговараће за урбанистичко насиље

Јовановић: Власт у Београду силује Стари град, одговараће за урбанистичко насиље

Одборничка група „Савез за Србију“ у Скупштини Београда упозорава градску власт да прекине „урбанистичко и свако друго насиље“ које спроводи против грађана у београдској општини Стари град, изјавио је данас шеф те одборничке групе и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

„Проширивање ’пешачке зоне’ која није дефинисана ни Генералним урбанистичким планом нити Планом генералне регулације, чије се спровођење обавља без јавне расправе и против воље становника тог дела општине, представља злочин против грађана за који ће градска власт политички и правно одговарати“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је истакао да су градске власти, такође, извршиле „масакр двоструког дрвореда“ на Дорћолу коришћењем најдеструктивније, такозване „топинг“ методе орезивања, а „намерачили су се и на Парк војводе Вука“.

„Савез за Србију је убеђен да су све ове безумне активности градских власти део смишљеног плана да се становници Старог града подстакну на исељавање, како би историјско и културно срце Београда престало да куца и постало дестинација само за стране викенд туристе“, навео је Јовановић.

Једини град о којем двојац Зоран Радојичић-Горан Весић брине је „фараонски пројекат њиховог председника“, такозвани Београд на води, док ћемо ми наш једини и прави Београд бранити свим расположивим средствима, додао је Јовановић.