Народна странка

Народна странка Чукарица: Власт намерава сечу шуме у Кошутњаку, угрожена плућа Београда

Народна странка Чукарица: Власт намерава сечу шуме у Кошутњаку, угрожена плућа Београда

Општински одбор Народне странке Чукарица позвао је данас градску власт у Београду да одустане од уништавања чак 19 хектара шуме у Кошутњаку зарад изградње станова и пословног простора на локацији „Авала филма“.

„Питамо градску власт: Људи, да ли сте ви нормални? Градска власт намерава да плућа Београда претвори у стамбено-пословни комплекс. Следи нам велика борба како бисмо је спречили у том наопаком науму“, наводи се у саопштењу Народне странке Чукарица.
Тај одбор је истакао да се не сме нарушавати целина од 86 хектара земљишта од којег велики део чине зелене површине.

„Свака одговорна градска власт требало би да унапреди живот својих суграђана, а не да се људи стално боре да би сачували део природе и имали ваздух да дишу“, наводи се у саопштењу.

Само на општини Чукарица у последњих годину дана наши суграђани су се борили против градске власти – да сачувају двориште предшколске установе Свети Сава, да сачувају Кошутњак од сече стабала за прављење спортског објекта, да сачувају одузимање 13 хектара неуређене зелене површине и претварање у стамбени и комерцијални простор „Сунчана долина“ и да сачувају паркић у Ваљевској улици, подсећа Народна странка Чукарица.