Народна странка

Рашковић Ивић: На примеру Миленковића се види ауторитарност режима и страх грађана

Рашковић Ивић: На примеру Миленковића се види ауторитарност режима и страх грађана

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић је изјавила да се на примеру инспектора Слободана Миленковића најбоље види колико је режим ауторитаран, а грађани уплашени.

„Миленковић је толико сатанизован да испада да је он дилер дроге. Њега Дијана Хркаловић за то и оптужује – човека који разоткрио аферу гајења марихуане на имању Јовањица. Највећи проблем је што сви ћуте. То говори о томе колико смо ми као држава и друштво запуштени. У слободном друштву сви ти полицајци би устали и инсистирали на томе да су управо поштени полицајци, њихове колеге, разоткрили аферу Јовањица“, рекла је Рашковић Ивић телевизији Шабац.

Она се осврнула и на састанак између Драгана Ђиласа и Александра Вучића рекавши да је тај састанак био „велика грешка“.

„Ђилас је само у своје име отишао на разговор са Вучићем. Можда је он и имао добру намеру, али на тај начин је он само потпирио даље разбуктавање овог ауторитарног режима. Не могу два човека да се договоре како ће ствари изгледати у Србији или кад ће бити избори“, рекла је Рашковић Ивић. 

Према њеним речима, одлагањем формирања Владе Србије Вучић жели да избегне одговорност за (не)увођење санкција Русији.

„Запад га жестоко притиска. Он се вади на то да нема Скупштину нити Владу која ту одлуку може да донесе. Одједном он постаје демократа који се ослања на институције. Вучић моли бога да се рат заврши пре него што питање санкција дође на сто“, рекла је Рашковић Ивић. 

Говорећи о сукобима на релацији Хркаловић – Стефановић потпредседница Народне странке, која је по професији психијатар је изјавила:

„Небојши Стефановићу је јасно да је ово његова лабудова песма што се тиче власти. Али он се и даље заклиње на верност емоционално се надајући да ће бити под крилом човека који га је створио. Мислим и да Стефановић пуна зна и да је због тога заштићен. То његово знање о пословима унутар врха власти га како излаже нападима тако га и чува“.

Рашковић Ивић је истакла да Дијана Хркаловић сада упире прстом у све осим у председника Вучића који је, како Хркаловић каже „једини праведан“.

„Ових дана је видимо како кроз медије и таблоиде испољава агресију. Чим испољава то, очигледно је да се плаши оног што би могло да се открије о њој“, закључила је Рашковић Ивић.