Народна странка

Омладина Народне странке: Мегатренд остаје фирма за злоупотребу образовања и доделу звања функционерима напредњачког режима

Омладина Народне странке: Мегатренд остаје фирма за злоупотребу образовања и доделу звања функционерима напредњачког режима

Омладина Народне странке сумња да се продаја Универзитета Мегатренд није ни догодила и уверена је да се квалитет образовног програма и критеријуми у оцењивању на том приватном универзитету неће побољшати.

„Мегатренд је 2015. године покушао да променом имена у ’Џон Незбит’ прикрије све афере које прате ту установу, што доводи до закључка да је наводна продаја још један маркетиншки трик“, навео је председник Омладине Народне странке Иван Гајић у писаној изјави.

Гајић је додао да ту тврдњу поткрепљује чињеница да инвестициони конзорцијум, као и његово руководство не постоје, већ је то обично предузеће које је регистровао нови власник Мегатренда Дејан Ђорђевић са минималним основачким капиталом.

„Представник очигледно непостојећег немачког конзорцијума Дејан Ђорђевић је уједно и председник Конзервативно реформистичке странке од прошле године. Та странка је 2016. године, под називом Реформистистичка странка, на парламентарним изборима подржала листу Муамера Зукорлића, садашњег председника Одбора Скупштине Србије за образовање“, навео је Гајић.

Гајић је упитао да ли ће Мегатренд, због очигледне повезаности са властима, наставити да по убрзаној процедури за новац или неку другу противправну услугу додељује звања садашњим и будућим функционерима актуелне власти.

Председник Омладине Народне странке је додао да се ни ранији рад досадашњег власника Мегатренда Миће Јовановића не сме заборавити и да се све мора испитати, јер „колико год он бежао из Србије, од својих дела не може и мораће да одговара за њих једног дана“.