Народна странка

Гајић: Државна политика субвенционисања страних компанија води у суноврат

Гајић: Државна политика субвенционисања страних компанија води у суноврат

Председник Омладине Народне странке Иван Гајић изјавио је данас да док власт покушава да превисоким субвенцијама смањи стопу незапослености, све већи број младих напушта Србију услед лоших услова у тим компанијама и ниских зарада.

„Субвенције за стране инвеститоре идејно су требале да служе за привлачење нових технологија, међутим, то је изгубило сваки смисао, што се јасно види из прошлонедељниих дешавања у којима је откривено да је држава за једно радно место издвојила 73.000 евра, па ће тако новац од грађана у висини од преко два милиона евра отићи за отварање свега 30 радних места које не доносе никакву нову технологију“, рекао је Гајић.

„Уместо знања и стручности, Србија је земља које стране инвеститоре привлачи јефтином радном снагом, високим субвенцијама и ниским еколошким стандардима“, додао је Гајић.

Новац треба уложити у увођење предузетничког образовања у средњим школама, изградњу наставно-научних паркова и помоћ младим пољопривредницима, док стране инвестиције треба привлачити кроз ослобађање пореза на добит, обезбеђивањем добре инфраструктуре и смањивањем корупције, закључио је Гајић.