Народна странка

Акција омладинe: Вечерња напредна школа

Акција омладинe: Вечерња напредна школа

Омладина Народне странке је, поводом обележавања Међународног дана младих, учествовала у акцији "Вечерња напредна школа" коју је је организовала Омладина Савеза за Србију.

Повереник Омладине Народне странке за Нови Београд Петар Митов указао је на ненаменско трошење новца од стране Министарства омладине и спорта које је на два конкурса доделило 500.000 евра организацијама за које се сумња да су фиктивне зато што на сајту Агенције за привредне регистре немају објављене нити контакт телефоне, статуте и финансијске извештаје, а седиште имају на лажним адресама.

"Овај новац се могао уложити примера раду у програме едукације основног и средњошколског узраста о трговини људима која евидентно постаје све већи проблем у нашем друштву", рекао је Митов.

Митов је додао да, према подацима које је изнео КОМС, млади немају готово никакво поверење у органе власти и позвао чланове Владе Србије, пре свега министра омадине и спорта Вању Удовичића, да достојанствено поднесу оставке и да државни органи усвоје захтеве опозиционих странака како би се могли одржати фер и поштени избори.

Окупљени су истакли и да су издвајања новчаних средстава за омладину мизерна и да износе свега 0,09 одсто државног буџета.