Народна странка

Јеремић у Ваљеву: Избори нису надметање за страначке ресурсе

Јеремић у Ваљеву: Избори нису надметање за страначке ресурсе

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да предстојећи парламентарни избори нису надметање за страначке ресурсе или шанса за напредовање у каријери, већ „последња прилика да се заустави срљање ка непоправљивој штети за народ и државу“.

„Народна странка пружа руку сарадње свим државотворним и патриотским снагама у земљи. Хајде да у кампањи наступимо заједнички против ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије, против копања литијума, против статуса колоније, против беле куге и против једноумља, уместо да објашњавамо народу зашто се нисмо ујединили и ко је за то крив“, рекао је Јеремић у Ваљеву, где је одржана Изборна скупштина Градског одбора Народне странке Ваљево.

Јеремић је истакао да је за Народну странку српски народ један и недељив, где год живео, у Србији, региону или расејању.

„Не би требало узимати здраво за готово да ћемо опстати у веку који ће несумњиво бити ништа мање изазован него претходни. Да бисмо у томе успели, потребно је прво да спасемо и подигнемо матицу – Србију, која се данас убрзано урушава“, рекао је Јеремић.

„То је наша заједничка, генерацијска одговорност. Не будемо ли у стању да изнесемо и сачувамо државу, на сметлишту историје нас неће разврставати на оне који су у овом периоду били власт или опозиција“, додао је Јеремић.

“Биће нам потребно и храбрости и мудрости, много више него што их тренутно показујемо”, рекао је Јеремић.

За председницу Градског одбора Народне странке Ваљево изабрана је Мирјана Југовић Алексић, која је докторирала на Универзитету Анкара у области конзервације рестаурације културног наслеђа и сертификован је стручњак организације Унеско за заштиту непокретног културног наслеђа.

Мирјана Југовић Алексић рекла је да је Ваљево „регион српства, патриотизма и православља“.

„Ваљево је место на којем су се многе битке војевале и место у којем су рођене многе војсковође, академици, песници и друге истакнуте личности“, навела је Мирјана Југовић Алексић.

„Нећемо дозволити да наш град и државу неко наруши и оскрнави. Вратила сам се из света и имамо јак и стручан тим које ће одбранити наше и поштовати туђе“, додала је Мирјана Југовић Алексић.

Мирјана Југовић Алексић је истакла да је Ваљеву прети „црна куга“ у виду ископавања литијума.  

„Само истраживање литијума значи уништавање приградских насеља и водоводних система, па грађани немају чисту воду. Та истраживања су тренутно прекинута, али то не значи да неће бити настављена јер фирме које то раде нису отишле, него спонзоришу различите делатности, па и спортска удружења, па су наша деца приморана да носе дресове на којима пише ’Еуро литијум’“, рекла је Мирјана Југовић Алексић.

Мирјана Југовић додала је да је велики проблем и експлоатација људских ресурса, односно „колонијални систем који је завладао Ваљевом“.

„Стране компаније проширују своје капацитете, а грађани раде за мале плате и притом узимају неповољне кредите. Цене у Ваљеву су европске, а плате афричке. Систем је потпуно заказао, родитељи не могу да упишу децу у вртиће, јер их нема довољно, па предност имају деца чији су родитељи у СНС-у. Ваљево нема породилиште, жене немају мотиве да рађају, наталитет не расте, а људи одлазе“, рекла је Мирјана Југовић Алексић.

Мирјана Југовић Алексић је навела да су пољопривредници из ваљевског краја приморани да напуштају своја имања јер им се производња не исплати.

„Чека нас велики посао али верујем да ћемо успети заједно са грађанима да спречимо експлоатацију људи и природних богатстава и да ћемо зауставити уништавање животне средине“, закључила је Мирјана Југовић Алексић.  

Скупштина Градског одбора Народне странке Ваљево изабрала је и делегате за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар.