Народна странка

Зрењанин: Основан Градски одбор Народне странке

Зрењанин: Основан Градски одбор Народне странке

У Зрењанину је основан Градски одбор Народне странке. Оснивачка скупштина је за председницу изабрала професорку математике Наташу Велемир. Скупу су присуствовали потпредседник Народне странке Борислав Новаковић и посланица Народне странке Ивана Парлић.

Наташа Велемир рекла је да ниједан град у Европи и свету нема забрањену воду за пиће две деценије.

„Нигде на свету није експлодирала фабрика воде као у Зрењанину, а власт срамно окренула леђа повређеним радницима. Последице тровања арсеном из воде више нико ни не помиње“, рекла је Наташа Велемир.

„Инвестиција компаније Линглонг у Зрењанину је једна од трагичних страница модерне историје града, почев од потенцијалног загађења, опасности по људско здравље, преко афере „Миленијум тим“, радника из Вијетнама и никада испитане афере трговине људима, па до поклањања 100 хектара првокласног обрадивог земљишта и срамотног положаја локалних пољопривредника“, додала је Наташа Велемир.

Наташа Велемир рекла је да је сеча дрвећа достигла невероватне размере.

„Еколошке бомбе у Перлезу на Александровачком каналу и Бегеју су свакодневна појава, гради ко како стигне и где жели, без икаквог реда и смисла“, навела је Наташа Велемир.  

„Народна странка је увек уз народ и у Зрењанину смо један од носилаца развоја локалне заједнице. Свој рад темељимо на одговорности, професионализму, стручности и интегритету, као и на сарадњи са свима који деле наше вредности“, истакла је Наташа Велемир.

Новаковић је рекао да ће се инфлација ускоро значајно повећати и поскупљења ће бити још већа, јер су негативни трендови незаустављиви.

„Свуда у свету је главна тема како уштедети, док је за власт у Србији главна тема како да потроши новац. Дају 350 милиона евра за Национални стадион, а могли су за те паре да изграде пет мостова на Дунаву, реновирају 700 домова здравља, изграде 2.000 вртића или 9.000 станова просечне површине 45 квадратних метара“, рекао је Новаковић.

Новаковић је позвао чланове и функционере Народне странке да „спуштају мостове према људима и потенцијалним коалиционим партнерима“.

„Разговарајте са народом идите у свако село, јер је непосредни контакт са људима незамењива. Политика подразумева страст за комуникацију, и онај ко се плаши комуникације осећа нелагоду да оде на пијацу и да тамо чује и псовке и добацивања, тешко ће се успешно бавити политиком у Србији“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да време које долази мора бити време у којем ћемо „стишати идеолошку гадљивост“.

„У наредном периоду опозиционе партије ће се разликовати по томе колико су одлучни против режима СНС-а.  Они који покажу да се не плаше и не избегавају директно сучељавање са СНС-ом су наши потенцијални коалициони партнери, а они који калкулишу, мешетаре и нежно и лепршаво критикују СНС водећи рачуна да га не повреде – нису опозиција“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да ће Народна странка увек бити на првој линији када је реч о борби против СНС-а и никад нећемо учинити ниједан корак назад.  

„Не знам ко је смислио да усред Баната гради гумарску индустрију, али Линглонг можемо звати Динг-донг, јер му је оџвонило. Сумануто је давати плодну војвођанску равницу за најпрљавију индустрију, као што је гумарска“, рекао је Новаковић.

Ивана Парлић рекла је да је срамота за државу Србију да Зрењанин у 21. веку нема пијаћу воду, и не само Зрењаин, него две трећине Војводине.

„Време је да Војводина добије воду са Дрине, у којој је вода одлична, и да реализација тог пројекта почне што пре, јер људи напуштају град и зато што нема воде.  Зрењанин би могао да цевоводом добија воду из Рзава, као што је цевоводима добијају Чачак и Горњи Милановац“, рекла је Ивана Парлић.

„Уместо да се вода из Дрине користи за испирање сумпорне киселине која би се користила за рудник литијума Рио Тинта код Лознице, ту воду је потребно користити за напајање Војводине. Несташица воде у Зрењанину је катастрофа националних размера“, навела је Ивана Парлић.