Народна странка

Ристић: Циљ албанских власти у Приштини је да Срби оду са Косова и Метохије

Ристић: Циљ албанских власти у Приштини је да Срби оду са Косова и Метохије

Председник Покрајинског одбора Народне странке Косово и Метохија Жарко Ристић изјавио је да су Срби у покрајини у веома тешкој ситуацији јер је циљ албанских власти у Приштини да се они иселе, а да Србија мора да их заштити.

„Србија би требало да на север врати државне институције расформиране по Бриселском споразуму, пре свега институције правосуђа и безбедности, јер није остварена ниједна тачка тог споразума која је у нашем интересу“, рекао је Ристић у интервјуу за канал Србин инфо.

Ристић је навео да је Србија „предала све, а није добила ништа, па ни Заједницу српских општина“, док о Србима из Косовског Поморавља, Сиринићке жупе и Брезовице нема ни речи, и подсетио да Срби на Косову и Метохији не живе само у општинама које би заједница требало да обухвати.  

„Повратак државних институција на север Косова и Метохије мора се обавити тихо и без медијске помпе“, рекао је Ристић.  

Ристић је рекао Народна странка на Косову и Метохији делује у веома тешким условима, јер су њени чланови изложени великим притисцима, али да јој и поред тога прилази све више људи који кажу да „више немају шта да изгубе и желе промене“

 

.