Народна странка

Јеремић: Веселиновић и Радоичић тек прва два имена од 28 на списку за санкције

Јеремић: Веселиновић и Радоичић тек прва два имена од 28 на списку за санкције

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да су Звонко Веселиновић и Милан Радоичић „тек прва два имена“ на списку од укупно 28 људи против којих би Влада САД могла да заведе санкције и да је то „озбиљан хитац упозорења“ председнику Србије Александру Вучићу.

„То је прилично уздрмало Вучића, јер су Веселиновић и Радоичић доспели под америчке санкције са образложењем да су се бавили организованим криминалом у спрези са државом. Не бих Вучићу био у ципелама, јер следе људи који су му све ближи, у сваком погледу“, рекао је Јеремић у Лазаревцу, где је одржана Изборна скупштина Општинског одбора Народне странке.

„Данас сам дошао из САД, где сам имао прилично озбиљне разговоре. Ако сам ја видео тај списак од 28 људи за санкције, видео га је и Вучић“, додао је Јеремић, који је бивши министар спољних послова Србије и бивши председник Генералне скупштине УН.

Јеремић је навео да санкције подразумевају да људи који су под њиховим ударом „не могу да обављају банкарске трансакције и располажу новцем, осим преко банака у Ирану или Русији“.

„Тај пуцањ упозорења је и те како имао утицаја на Вучићеву одлуку да устукне у вези са законима о референдуму и експропријацији,“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да „једина улица која може да доносе промене јесте улица која ће се догодити после избора најављених за 3. април 2022. године“.

„Најважније демонстрације ће се догодити 3. априла увече, када ћемо на улицама бранити изборну победу, коју ће режим покушати да украде. Добро ћемо се спремити и бићемо добро организовани. Улица може да донесе промену само када се брани изборна победа“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да су протести широм Србије свакако допринели повлачењу власти у вези са два закона, али да су они биле тек загревање за одлучујуће демонстрације 3. априла, и додао да ниједан проблем неће бити системски решен док је Вучић на власти.

„До промене власти може доћи само на изборима, а изборне победе нема без добре организације. Ако немамо такву организацију, можемо само исказивати фрустрације, отпор, горчину… Некада ћемо бити успешни, некада не, али не можемо остварити системску промену без добре организације“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да ће Народна странка бити кључни фактор прво у промени власти, а потом и у промени система.

„Скупштина Народне странке, заказана за 26. децембар, означиће крај почетка за Народну странку који ће коинцидирати са почетком краја власти. Ми 26. децембра излазимо из фазе дечијих болести. Нису остали сви који су били на почетку са нама. За неке ми је жао мало више, за неке мало мање, али идемо даље и Народна странка је сваким даном све јача“, закључио је Јеремић.

За председника Општинског одбора Народне странке Лазаревац изабран је Ненад Живановић.