Народна странка

Јеремић: Народна странка је мост између грађанског и националног пола, пружамо руку сарадње

Јеремић: Народна странка је мост између грађанског и националног пола, пружамо руку сарадње

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је та странка мост између грађанског и националног пола српске политичке сцене и да пружа руку сарадње свима који су без задршке против „режима председника Србије Александра Вучића и његовог СНС-а“.

„Без координисаног деловања два важна пола српске политике нећемо успети да срушимо режим. Ми смо странка усправних, исправних и пристојних људи, и сарађиваћемо и са грађанским и са националним партијама, али под једним важним условом – нема договора, шуровања, талова и дилова са Вучићем, Весићем и Шапићем“. Ко је спреман на то, добродошао је као партнер Народне странке“, рекао је Јеремић на изборној скупштини Општинског одбора Народне странке Раковица.

„Поштујем оне који имају националну оријентацију, као што поштујем и оне које имају грађанску оријентацију -  ми у Народној странци негујемо и једну и другу. Не поштујем ову багру на власти која нема никакву ни оријентацију ни политику“, додао је Јеремић.

Председник Народне странке навео је да је Србију „зајахало зло чија је једина идеологија пљачка“.

„То је дружина коју чине наводни ултранационалисти, ултралиберали, макрсисти, фанатични проевропејци и фанатични русофили, дружина лишена било какве идеологије, која је отела државу и институције и појела нам десет година живота“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да су локални избори 2024. године кључни и за Народну странку и за Србију и да на њима власт мора бити „пробушена“ тако да опозиција преузме значајан број градова и општина, што ће отворити пут ка „смењивању режима“.

„То су кључни избори и за мене лично, јер сам обећао да ћемо тај посао завршити док моја ћерка не крене у основну школу, а то ће бити 2024. године“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је додао да та странка у Скупштини Србије блиско сарађује са партијама чврсте и резолутне опозиције, као и да ће наставити да сарађује са свима који деле став Народне странке о битним националним питањима, пре свега о Косову и Метохији.

Посланик и потпредседник Народне странке Владимир Гајић рекао је да би сарадња са „пријатељима из опозиције“ донела добар резултат на изборима у Београду, и додао да је „услов за супротстављање режиму на изборима 10.000 обучених и мотивисаних људи“.

„Лично верујем да нема ништа од договора Вучића и Ђиласа да избори у Београду буду одржани следеће године, а општински избори би требало да буду одржани 2024. године. Могуће је да ће им бити прикључени и избори за Скупштину Београда и републички избори, јер је тако погодније за власт“, додао је Гајић.

За председника Општинског одбора Народне странке Раковица изабран је Бојан Лазић.