Народна странка

Јеремић: Нова класа милијардера изникла на пљачки, неопходна лустрација

Јеремић: Нова класа милијардера изникла на пљачки, неопходна лустрација

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је власт СНС-а у претходних девет година створила нову класу мултимилијардера који месечно „исисавају из буџета стотине милиона“, док се Србија, према званичним подацима, у истом периоду у иностранству задужила за 13 милијарди евра, а бруто друштвени производ (БДП) је порастао за свега 10 милијарди.

„Милијарде које се позајмљују у иностранству се преко привилегованих фирми преливају из државног буџета у џепове нове класе. У Београду је немогуће проћи улицом од нових џипова, док на све стране ничу зграде, које изгледају као у Лондону, преко којих се пере новац исисан из буџета“, рекао је Јеремић у Неготину, где је основан општински одбор Народне странке.

Јеремић је истакао да задуживање од 13 милијарди евра за раст БДП-а од 10 милијарди јасно показује да су „апсолутна шарена лажа“ тврдње председника Србије Александра Вучића о „златном добу и никад бољем животу грађана“.

„Боље живе само битанге које су постале мултимилионери и мултимилијардери, а које су пљачкањем буџета уз Вучићеву дозволу дошле до огромног богатства. Не будемо ли после промене власти спровели темељан реваншизам, односно лустрацију и одузимање имовине отете од народа, те битанге које данас владају Србијом ће се, као нека нова српска још напреднија странка, вратити на власт уз помоћ опљачканог новца“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да се он политиком не бави због функција, којих је, како је рекао, имао „довољно за неколико живота“, него зато што „не жели да његова ћерка одлучи да напусти Србију јер у њој влада талог“.

„Нећу да пустим да Србијом харају људи као што су Драган Марковић Палма, или рецимо Жељко Митровић, који ће по промени власти, ако не буде лустрације, рећи ’браво момци, ја сам вас одувек подржавао, дођите код Сарапе, причајте шта хоћете колико хоћете, само да се настави ријалити на којем зарађујем’“, рекао је Јеремић.

Јеремић је оценио да ће 2022. година бити година у којој ће бити „срушено зло“ и у којој ће почети „изградња система достојног човека“.

„Србија има све што је потребно да се у њој живи нормално и пристојно, а једини разлог због којег то није тако је корумпиран систем. Зато ћемо се детаљно посветити сасецању корупције“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да Народна странка има 110 одбора и повереништава широм Србије и да јој сваког дана прилази све већи број људи.

„Грађани препознају Народну странку као доносиоца промена и странку која ће бити стожер будуће власти“, рекао је Алексић.

За председника Општинског одбора Народне странке Неготин изабран је инжењер агроекономије Крста Станковић Њењуловић (1967).

„Сигуран сам да ћемо у децембру остварити значајан резултат на локалним изборима у Неготину. Наш циљ је победа“, поручио је Крста Станковић Њењуловић.