Народна странка

Гајић: Опозиција покреће иницијативу за смењивање Синише Малог

Гајић: Опозиција покреће иницијативу за смењивање Синише Малог

Посланик и потпредседник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да ће посланици опозиције покренути интерпелацију за смењивање министра финансија Синише Малог.

„Ту иницијативу ће потписати 50 посланика опозиције и изазваћемо расправу, не само о изјави Малог да је опозиција плаћена да ради против своје државе, него и о проблему сталног оптуживања опозиције да је издајничка и плаћена из иностранства, а тако је опозицију оптуживала и власт током деведесетих година“, рекао је Гајић у Скупштини Србије на конференцији за новинаре опозиционих посланика.

„Пошто мислим да је ова влада СНС-а влада континуитета са режимом из деведесетих година, наставља се са том праксом, и то је увреда за нас лично, али и увреда за више од милион грађана Србије који су гласали, гледајући укупно, за све странке опозиције које су данас заступљене у парламенту“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да је обавеза опозиције да „режиму не дозволи да настави са таквим понашањем и да томе пружи отпор“.

„Хоћемо да укажемо на бахато понашање Синише Малог, за кога је у поступку који прошао кроз све институције Универзитета у Београду утврђено да се бавио интелектуалном крађом, и сада он оптужује представнике опозиције да су страни плаћеници, што би требало да се разуме у контексту да су издајници“, додао је Гајић.

Гајић је објаснио да ће, пошто буде поднета иницијатива за интерпелацију, Одбор Скупштине Србије за уставна питања и законодавство оценити да ли текст који је поднела опозиција испуњава услове предвиђене Пословником о раду парламента.

„Када то прође, председник скупштине Владимир Орлић је дужан да одмах достави Влади Србије то питање, и потом се чека одговор владе а онда се води расправа у скупштини на посебној седници“, закључио је Гајић.