Народна странка

Гајић: Предизбори у опозицији би одговарали Вучићу

Гајић: Предизбори у опозицији би одговарали Вучићу

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је идеја предизбора у опозицији „у функцији власти председника Србије Александра Вучића“, и да је за „успешно супротстављање режиму“ неопходно јединство опозиционих странака и покрета, међу којима су разлике мале.  

„Та идеја доводи до ситуације у којој су странке које су бојкотовале прошлогодишње изборе под великим притиском“, рекао је Гајић телевизији Н1.  

„И прошле године је вођена кампања да ми од бојкота одустанемо. Антибојкот кампању су водили и власт и независни медији. Један од главних људи који је нарушио јединство опозиције је био баш бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Други који је то учинио је Сергеј Трифуновић, који је био на челу Покрета слободних грађана“, истакао је Гајић.

Гајић је навео да би бојкот био још успешнији да није било тих „излета опозиције која је после добила 0,1 одсто или 0,2 одсто на изборима.

„Могли смо да спустимо излазност чак и до 40 одсто. Тај бојкот је довео до ситуације да је Србија немогућа земља која је кандидат за улазак у ЕУ, а има парламент као што је Белорусија“, казао је Гајић.

Гајић је додао да се сада, док почињу преговори о изборним условима, баца клип у точкове опозиције.

„Једна директна диверзија, која говори о томе како ћемо да изаберемо своје кандидате, а то је питање које долази на крају. Ова прича је преурањена и сви који учествују у њој учествују и у једној ствари која иде у корист Вучићевом режиму“, сматра Гајић.

Он је рекао да је циљ опозиције омогућавање избора који "не могу да буду одлични, али који би створили могућност да опозиција има неку шансу на предстојећим изборима".

„У опозицији је огроман проценат сагласности око кључних ствари. И постоји сагласност да нећемо изаћи на изборе уколико не будемо имали фер услове. То треба да буде јасно“, истакао је Гајић.

Гајић је навео ЕУ „већ 12 година хвали Вучића како он напредује“, и да је заслужна што је Вучић „оволико на власти“.

 

Преузето са портала Н1.