Народна странка

Гајић: Промена из корена значи потпуни раскид са комунизмом и Удбом

Гајић: Промена из корена значи потпуни раскид са комунизмом и Удбом

Потпредседник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да „промена из корена“, што је слоган листе „Уједињени за победу Србије“, значи „потпуни дисконтинуитет са комунизмом“, који није учињен још од 1990. године.

„Неопходан нам је потпуни раскид са комунистичком тајном полицијом, односно темељна реконструкција службе државне безбедности, која од 1945. године делује у континуитету, као и забрана рада СНС, СРС и СПС кроз правну процедуру. Ако то не будемо урадили, нећемо учинити ни корак напред“, рекао је Гајић Радио-телевизији Војводине.

Гајић је истакао да је власт СНС-а Србију довела у колонијални положај, јер држава субвенцијама „корумпира стране инвеститоре“.

„Није тачно да не може другачије. У Србији се гаји незнање, пошто држава не подстиче становништво да се образује и да парирамо свету, па око 50.000 младих годишње напусти Србију. То су најспособнији људи, елита, а остаје сиромашно и слабо образовано становништво које је мета за колонијалну управу и ради за минималне плате“, рекао је Гајић.

„То ће Србију довести у положај попут класичне афричке колоније. Случај ’Рио Тинто’ је показатељ како изгледа архитектура довођења Србије у колонијални положај“, додао је Гајић.

Гајић је навео да Србија не би требало да уведе санкције Русији и да никада не би требало да призна Косово и Метохију као независну државу, а да би требало да уведе забрану копања литијума на целој државној територији.