Народна странка

Гајић: Не бисмо прихватили позив да будемо на листи "Србија против насиља" и да су нас звали

Гајић: Не бисмо прихватили позив да будемо на листи "Србија против насиља" и да су нас звали

Потпредседник и посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да Народна странка није добила позив да буде на једној изборној листи са организаторима протеста „Србија против насиља“, и да тај позив не би прихватила и да га је добила.

„Идеолошке разлике између нас су непремостиве. Прво, ми смо против ’француско-немачког’ плана и Охридског споразума, а са организаторима протеста не слажемо се у вези са политиком према Косову и Метохији. Ми нисмо за увођење санкција Русији. Коначно, ми смо против копања литијума у Србији, за разлику од неких странака које организују протесте“, рекао је Гајић за „Блиц“.

Гајић је додао да су добри односи са Русијом важни за Србију, јер је Русија најважнија сила у Савету безбедности УН која може да спречи улазак „Косова“ у УН.

„Не можете бити истовремено против независности ’Косова’ и за увођење санкција Русији и усклађивање са спољном политиком ЕУ. То је као да сте за независно ’Косово’“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да Народна странка са листом "Србија против насиља" може да сарађује у вези са техничким питањима изборног процеса.