Народна странка

Јовановић: СНС је нервозан јер самостално нема већину у Скупштини Србије

Јовановић: СНС је нервозан јер самостално нема већину у Скупштини Србије

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је степен агресије, вулгарности и примитивизма, које посланици опозиције трпе у Скупштини Србије, изван граница пристојног понашања, али да их народ „није ни бирао да иду у енглески парламент“.

Јовановић је у изјави Фонету скупштину описао речју ”збирштина”, која на југу Србије означава скуп најгорих људи на једном месту.

Он процењује да гледаоци телевизијског преноса могу да виде 10 до 15 одсто атмосфере у скупштинској сали и да из редова СНС, док наступају опозициони посланици, непрестано стижу добацивања, увреде, вика и дрека.

„Самостално, они немају већину у скупштини, што их чини нервозним“, оценио је Јовановић, указујући да су напредњаци у претходном периоду навикли да у парламенту чују само свој ехо, а да сада први пут чују истину о ономе што се дешава.

Како подсећа, после сваког говора шефа посланичке групе Народне странке Мирослава Алексића увек је било неког инцидента и долазило је до усијања.

„Све то показује њихову нервозу, али и апсолутно неразумевање демократије и парламентарног живота“, објашњава Јовановић.

Он, ипак, сматра да апсолутно има сврхе да се остане у парламенту и да опозиција не може да бира своје политичке противнике, већ да у таквим околностима, са таквим политичким противницима, буде глас народа и покуша да заштити најважније интересе државе и грађана.

„Да би се променио доживљај парламента, није потребно само да се промени начин рада, већ и изборни систем, да посланици заиста буду представници грађана“, рекао је Јовановић.

Будући да се тренутно посланици бирају са листа политичких странака, он је закључио да је зато упитан легитимитет свих народних посланика.