Народна странка

Јовановић: Власт у Неготину тестирала начине за крађу избора

Јовановић: Власт у Неготину тестирала начине за крађу избора

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је власт на локалним изборима у Неготину, на којима је та странка освојила око 13 одсто гласова, тестирала „шта би могло да прође у сврху крађе гласова у корист СНС-а“ на изборима најављеним за април 2022. године.

„Ово је само делић онога што могу да спреме за априлске изборе. Нисмо очекивали да ће и полицију ставити у службу крађе гласова и приводити чланове Општинске изборе комисије из редова Народне странке, али и то се десило“, рекао је Јовановић за Newsmax Adria.

Јовановић је додао да су нека бирачка места „покушали да испразне од чланова бирачких одбора позивајући се на епидемиолошке мере“, а да је Управни суд донео одлуку да је због мера против епидемије „оправдано да нема посматрача на изборима“.

Народна странка наступила је самостално на јучерашњим изборима у Неготину, а представници те странке навели су да су током кампање и на дан избора забележили "невиђене притиске, неправилности и отворено кршење закона“.