Народна странка

Јовановић у Краљеву: Вучић није будућност Србије, народ хоће промене

Јовановић у Краљеву: Вучић није будућност Србије, народ хоће промене

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да председник Александар Вучић „није будућност Србије“ и да је власт уздрмана, што показују не само улица и протести, који су у Београду били „најмасовнији у последњих више од 20 година“, него и свакодневно „јасно расположење народа“.

„Вучић више не може да се кандидује за председника Србије, људи око њега су неспособни и питање је времена када ће изгубити власт. Морамо да размишљамо о будућности и да се припремимо да водимо Србију, која ће бити јача, развијенија и Србију чија ће власт штитити националне интересе“, рекао је Јовановић на Скупштини Градског обора Народне странке Краљево.

Јовановић је навео да се Народна странка спрема за локалне изборе у Краљеву и осталим градовима и општинама широм Србије.

„На снази је веома лош изборни закон, јер градоначелнике, председнике општина и одборнике не бирају грађани него партијска руководства, и то мора да буде промењено“, додао је Јовановић.

„Зато ћу у Скупштини Србије предложити промену изборног система тако да грађани на локалном нивоу по имену и презимену бирају своје представнике у местима у којима живе, уместо да гласају за партијске листе“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да градоначелници, председници општина и одборници морају бити бирани директно, јер грађани морају знати ко је одговоран, за шта је одговоран и коме је одговоран.

Шеф посланичке групе Народне странке је поводом почетка школске године рекао да се грађани питају „да ли су наша деца безбедна“ и да приоритет свих који одлучују мора бити да страх и стрепња не буду емоције деце и њихових родитеља у првим данима септембра.

„Видели смо да деца добијају бесплатне уџбенике у Београду. Свака част, али проблем је у томе што Србија није само Београд. Док просечна плата у Краљеву износи 71.000 динара, уз велико питање ко има толику плату у Краљеву, у централној београдској општини Врачар просечна плата је готово дупло већа“, навео је Јовановић.

Јовановић је истакао да „место рођења не сме да диктира могућности у животу“ и да зато свако дете у Србији мора да добије бесплатне уџбенике.

На скупштини Градског одбора Народне странке Краљево изабрани су делегати који ће учествовати на Изборној скупштини Народне странке, заказаној за 22. октобар.