Народна странка

Јовановић: Готово сви су за то да државотворна опозиција наступи уједињено на изборима

Јовановић: Готово сви су за то да државотворна опозиција наступи уједињено на изборима

Шеф посланичке групе Народне странке Стефан Јовановић изјавио је да би државотворна опозиција требало да наступи у једној колони на изборима како би се стало на пут спровођењу „француско-немачког“ плана и признавању самопроглашеног „Косова“ као независне државе, што је политика коју кандидује председник Србије Александар Вучић.  

„Готово сви су за то да државотворна опозиција на изборима наступи уједињено у једној колони, као и прозападна, а не расцепкано. Постоје и одређена неразумевања која је могуће превазићи“, рекао је Јовановић.  

Јовановић је навео да би наступ целокупне опозиције у два блока би спречио расипање гласова и довео до бољег резултата на изборима.

Шеф посланичке групе Народне странке је рекао да је за ту странку најважније да Србија буде војно, политички и финансијски суверена.

“Нажалост, Србија је предала своју финансијску сувереност странцима, препуштајући наш банкарски систем њиховој контроли. Због тога се залажемо за оснивање Државне развојне банке, која ће бити кључни стуб јачања домаћег сектора, али и за чвршћу контролу банкарског сектора, који је у претходним годинама ’драо кожу с леђа грађана’“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да се Народна странка залаже и за забрану продаје воде, земље и природних ресурса странцима.

„Наша национална богатства, као што су вода, земља и природни ресурси, морају остати у нашем власништву. Важно је и да се повећа наталитет и да се боримо против беле куге“, , закључио је Јовановић.