Народна странка

Славица Радовановић: Орлић не држи ниво функције, обрачунава се са посланицима опозиције као на пијаци

Славица Радовановић: Орлић не држи ниво функције, обрачунава се са посланицима опозиције као на пијаци

Посланица Народне странке Славица Радовановић изјавила је данас да председник Скупштине Србије Владимир Орлић не само да не држи ниво функције коју представља, него се с посланицима опозиције обрачунава „као на пијаци и прави се луд“ када их посланици СНС-а вређају и када им добацују.

„То је општи примитивизам, они не гледају да ли сте ви жена, неко ко има каријеру, доктор наука… Они само виде неког кога би требало да нападају, омаловаже и да му максимално смање простор да нешто каже што би грађани могли да чују. Не бирају ни средство ни начин и то је модел њиховог понашања, а имам утисак да су прошли неке едукације да би се управо тако понашали“, рекла је Славица Радовановић недељнику „Нин“.

„Лично сам видела посланика СНС-а Далибора Шћекића да је врхом језика додиривао унутрашњост образа и вртео укруг и није тачно да не постоји снимак, као што Орлић тврди. На Н1 је емитован снимак на којем се види да ја Миодрагу Гавриловићу говорим да је то ’насиље над посланицама’ и да обоје реагујемо“, додала је Славица Радовановић.

Славица Радовановић, која је пуковница полиције у пензији, рекла је да је за њу искуство у скупштинској сали „велико и непријатно изненађење“.

„Први пут сам посланица, долазим из система у којем се знао ред и где су поштована сва правила и знала сам да долазим на место на којем је тешко доћи до политичког дијалога, али ипак нисам мислила да ће изгледати овако“, рекла је Славица Радовановић.

Славица Радовановић је навела да је била „благо речено згранута“ када се се суочила са начином на који представници СНС-а вређају, како износе приватне податке и како говоре о стварима које ту не би смеле да буду ни изговорене.  

„Једном приликом сам се јавила за реч да бих им објаснила да је реч о поверљивим подацима и да они морају да остану у кругу породице и да особе које су им дале те податке могу да одговарају, али су ми искључили микрофон“, рекла је Славица Радовановић.