Народна странка

Славица Радовановић: Полицајцу плата повећана за 2.000 динара, а Цмолићу за 35.000 динара

Славица Радовановић: Полицајцу плата повећана за 2.000 динара, а Цмолићу за 35.000 динара

Посланица Народне странке и пуковница полиције у пензији Славица Радовановић изјавила је данас да није тачно да ће сви припадници полиције добити повећање плата од 12 одсто, јер ће полицајци добити повећање између три и пет одсто, а плате ће највише порасти руководиоцима у полицији, и то онима који су „постављени по политичкој линији“.

„Један од њих је и нови начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић, човек кога је изнедрила Дијана Хркаловић и који има толико ’путера на глави’. Цмолић ће имати плату од 200.000 динара месечно, а полицајци који обезбеђују скупштину 70.000 динара“, рекла је Славица Радовановић на седници Скупштине Србије на којој се расправља о правосудним законима.

„Полицијским службеницима плате су повећане за 2.000 динара, а руководиоцима за 35.000 динара, и то по уредби која је донета 2019. године, па молим министра унутрашњих послова Братислава Гашића да повуче ту уредбу“, рекла је Славица Радовановић.

Славица Радовановић је навела да ће плата бити повећана између три и пет одсто припадницима Сектора за ванредне ситуације, који су отишли у Турску да спасавају људе погођене земљотресом, полицајцима који патролирају улицама или обезбеђују скупштину, припадницима Жандармерије који чувају границу…

Посланик Народне странке Владимир Гајић рекао је да је елементарно прекршена приватност посланика СПС-а Звонимира Стевића, који је био „приморан да поднесе оставку“.

Стевић је поднео оставку јер се у медијима појавио снимак на којем се види да он током седнице о Косову и Метохији гледа порно филм на телефону.

„Реч је о незаконитом коришћењу безбедносних камера у скупштинској сали, које не служе да на основу ’случајних налаза’ улазе у приватну сферу. Те би камере могле да послуже евентуално да је неко од посланика извршио незакониту радњу, рецимо да је држао пиштољ, а ово за шта су искоришћене је класично кршење приватности“, рекао је Гајић.  

„Посланица ДС Драгана Ракић јер рекла да је њу опсовао министар финансија Синиша Мали и тај снимак постоји у архиви парламента, па би руководство парламента могло да омогући посланици да изврши увид у снимак, јер тај снимак не спада у приватну сферу. Докази о понашању Малог су забележени су камерама и требало би их предати Драгани Ракић“, додао је Гајић.

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић рекао је да судије и тужиоци не би требало да буду у истој згради, јер су тужиоци страна у поступку, па би одвајање допринело равноправности страна у поступку.

„У Нишу се гради нова зграда Основног суда и мислим да се то не ради довољно брзо и апелујем да се то што пре заврши“, рекао је Станковић.