Народна странка

Славица Радовановић: Утврдити имена одговорних за пропусте у случају злостављања девојчице у Миријеву

Славица Радовановић: Утврдити имена одговорних за пропусте у случају злостављања девојчице у Миријеву

Посланица Народне странке и заменица председника Одбора Скупштине Србије за права детета изјавила је данас да би председник тог одбора и председник парламента Владимир Орлић што пре требало да закаже седницу одбора након што је откривен случај злостављања осмогодишње девојчице коју је отац држао затворену у стану у београдском насељу Миријево.

Славица Радовановић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекла да би Орлић требало на њу пренесе надлежност за вођење седнице одбора ако због обавеза не може да стигне да сазове седницу.

"Ми до сада ниједну седницу нисмо одржали, само сам једном добила одговор да се чека извештај од Министарства за бригу о породици и демографију, на шта сам ја одговорила да је то добро, али да то не би требало да буде разлог да се седнице не одрже", навела је Славица Радовановић.

Славица Радовановић је додала да су широм Србије излепљени плакати "Александар Вучић - За нашу децу", а да су посланице "у ситуацији да моле да се одржи седница Одбора за права детета" на којој би се разматрали сви проблеми.

„Ово је место на којем би требало преиспитати личну одговорност и наложити мере и санкције за оне који су починили највеће могуће пропусте – дозволили су да неко дете буде убијено или злостављано на овакав начин на 21. веку“, рекла је Славица Радовановић, и додала да више не сме бити пребацивања одговорности.

Славица Радовановић је подсетила да је Народна странка предложила да буде установљено прихватилиште за ургентно збрињавање жртава, али да је СНС већина одбила тај предлог.

„Уместо стадиона, много нам је потребније прихватилиште за децу“, рекла је Славица Радовановић.     

Захтев за сазивање седнице одбора потписало је 11 опозиционих посалница и посланика одбора и у понедељак је упућен Орлићу.