Народна странка

Славица Радовановић: Сексистичке увреде и насиље посланика СНС-а доказ да држава не може да заштити грађане

Славица Радовановић: Сексистичке увреде и насиље посланика СНС-а доказ да држава не може да заштити грађане

Посланица Народне странке Славица Радовановић изјавила је данас да су бруталне увреде посланика СНС-а Далибора Шћекића са јасним сексуалним алузијама према посланицама опозиције јасан доказ да држава не може да заштити грађане, пошто некажњено пролази брутално насиље над народним посланицама у Скупштини Србије.

„Нас је изабрао народ, изабрале су нас жене да штитимо њихова права. Радила сам у МУП-у 33 године, од којих сам 20 година посветила борби против насиља у породици и та борба ми је била мотив и да постанем посланица. Кога држава може да заштити, ако су посланице жртве у парламенту“, упитала је Славица Радовановић на конференцији за новинаре посланика опозиције у Скупштини Србије.

„На наше упозорење Шћекићу да престане и на молбу председнику скупштине Владимиру Орлићу да реагује, доживели смо изругивање и смех посланика владајуће већине“, додала је Славица Радовановић.

Славица Радовановић је рекла да су посланице опозиције у скупштинској сали прошле поред посланика СНС-а, а потпредседница Скупштине Србије Сандра Божић им је потом рекла да се „нуде“.

„Посланице опозиције су туда прошле јер је пролаз до сале затворен, па морамо да кружимо ходницима зграде парламента“, рекла је Славица Радовановић.

Посланица Народне странке Ивана Парлић истакла је да су посланици слободни људи и да ће се кретати куда хоће по скупштини.

„Нико неће ограничавати слободу кретања народним посланицима, и нека се не чуде нашим реакцијама. Трудићемо се да и грађани Србије могу да дођу у хол парламента, што им је СНС забранио“, рекла је Ивана Парлић.

„Време је да и новинарима буде омогућено да уђу у салу у којој се одржавају седнице“, закључила је Ивана Парлић.