Народна странка

Ковачевић: Грађани на референдуму да одлуче о питању Косова и Метохије

Ковачевић: Грађани на референдуму да одлуче о питању Косова и Метохије

Посланик Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да „нико нема право на велеиздају“ Косова и Метохије и да би о решавању косовског питања требало да се изјасне грађани на референдуму.

„Ако Швајцарци расписују референдуме о томе да ли би у кварту требало направити ново обданиште или окречити дудове у дрвореду или кестење у њиховој улици, овако крупан догађај унутар једног националног простора мора бити референдумски дефинисан иначе другачије није валидан“, рекао је Ковачевић телевизији КТВ.

„Нико нема право да потписује уговоре или да усмено пристаје на нешто што дефинише територију Србије као равноправног саговорника у државно-правном смислу. Дакле, нема добросуседских односа између Хрватске и Истре, као што не може бити добросуседских односа између Србије и ’Косова’, јер се не ради о две међународно признате земље“; додао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је реч о 15 одсто националне територије и да „ниједан пар очију и ниједна глава, колико год уобразила да је власна да то уради, нема ту тапију и нема то право“.

„То што сте пристали пред два сведока на нешто, то се мене апсолутно не тиче. Та два сведока могу бити најпоштенија човека на свету, а могу бити две архибитанге којима се може припретити, којима се може дати неки новац, који се могу потплатити или који на крају крајева емоционално могу да припадају другој страни“, рекао је Ковачевић.