Народна странка

Ковачевић: Волео бих да су се око декларације окупиле све странке за које је Косово и Метохија неотуђиви део Србије

Ковачевић: Волео бих да су се око декларације окупиле све странке за које је Косово и Метохија неотуђиви део Србије

Посланик и потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да би био најсрећнији да су се око Декларације о реинтеграцији Косова и Метохије у уставно-правни поредак Србије окупиле све странке које мисле да је Косово и Метохија неотуђиви део Србије, а да се у преговорима са Албанцима може доћи до „рационалног решења које ће ту кризу архивирати и одредити тај простор као простор просперитета“.

„Више бих волео да је таква сесија одржана у Дому синдиката, јер би то онда подразумевало једну врсту плебисцитарности“, рекао је Ковачевић телевизији КТВ из Зрењанина. Скуп на којем је усвојена декларација одржан је у Медија центру.  

Ковачевић је истакао да је његов став јасан – Косово и Метохија је „неопозиво, дефинитивно и заувек српско, и што га више отимају, више је наше“.

„Косово и Метохија припада Србији у државном, правном и сваком другом смислу, укључујући и емоционални, али припада и Албанцима који су тамо рађали децу и сахрањивали родитеље“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да Народна странка „има свој емоционални и интелектуални политички простор којег се држи и труди се да то буде константа“, и да не одустаје од онога што је дефинисала као „поетичке, политичке и идеолошке ставове“.

„Да ли ће у једном тренутку томе бити близу бициклисти, а у следећем филателисти, то зависи од бициклиста и филателиста“, закључио је Ковачевић.