Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Вучић хоће да сведе Дачића на ниво пекинезера

Санда Рашковић Ивић: Вучић хоће да сведе Дачића на ниво пекинезера

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да власт са једне стране у тужилаштво приводи Игора Јурића који указује на педофилију, док са друге странке пушта Драгана Марковића Палму да преко телевизија са националном фреквенцијом позива на телевизијске дуеле, као да су „ово сада гладијаторске борбе“.

„Ту би требало тужилаштво и суд да дају последњу реч и да Палма има дуел са тужиоцем и са судијом, а не са Драганом Ђиласом, Мариником Тепић или било ким другим“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Нова С.

“Привођење Јурића не видим као прикупљање информације, јер је господин Јурић врло вредне информације већ дао двема женама, тужиоцима. Зато ја ово више видим као притисак на Јурића него као жељу тужилаштва за прикупљањем информација”, додала је Санда Рашковић Ивић.

Оснивач Фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић јуче је саслушан након интервјуа који је дао порталу Нова.рс у којем је рекао да у Србији постоји педофилски лоби али неко штити припаднике истог.

Санда Рашковић Ивић је истакла да је правосудни систем, нажалост, под великом контролом режима и сада лута јер на зна шта ће.

“Нису се одредили до краја према Палми. Мени је у почетку деловало као да су га пустили низ воду, јер подводачко педофилска афера, за коју је Палма оптужен, није добра за овај режим, поготово што је он један од његових стубова”, каже Санда Рашковић Ивић.

Подсећа да је Палма врло јасно рекао да “зна све о њима”, да је помињао саобраћајну несрећу.

“Ако падне он, по систему домина пашће и други. Тако да је сада Палма на телевизијама на послу застрашивања потенцијалних сведока и ништа се не предузима”, каже Санда Рашковић Ивић и поручује: “Ја мислим да се само мора бити стрпљив и упоран и да ће та афера доживети судски епилог.”

Потпредседница Народне странке сматра да то кога ће Палма повући за собом зависи од тога колико је председник Србије Александар Вучић спреман да тог неког пусти и колико тај неко са њим има блиске везе.

На питање да ли је на потенцијалном списку и Ивица Дачић каже:

“Мислим да Ивицу Дачића он не би жалио. Све што му ради, чини ми се да хоће да га смањи на ниво пекинезера јер сматра да Ивица није чист и да не треба да има неку важност овде. Уосталом он је појео све странке које су биле у власти и многе странке у биле у традиционалној опозицији”, рекла је Санда Рашковић Ивић, и додала да се „у случају Палме пре ради о кадровима СНС“.

Санда Рашковић Ивић је навела да је оно што се дешава са министром одбране Небојшом Стефановићем подсећа на стаљинистичке чистке, јер влада потпуно једноумље.

“Да ли је могуће да ниједан од ових одбора који су дочекивали Стефановића као цара, који су га подржавали нема ни један који му је дао подршку и рекао ‘он је радио свој посао или ако је грешио не мора да буде тако страшно кажњен да престане да буде председник београдског одбора’”, рекла је Санра Рашковић Ивић.

“Не само да се партија меша по стаљинистичком маниру, тако да човек који је био и оснивач странке и дугогодишњи саборац Александра Вучића, као што је Стаљин своје саборце чистио, тако и овај доживљава исту судбину, него се мешају и у то да ли ће он бити министар”, додала је Санда Рашковић Ивић.

Каже да она не брани Стефановића али да одбори не би требало да одлучују о министрима, што је манир који је подсећа на нешто што је ауторитарно, недемократско, стаљинистичко.

„Стефановић, који је био у два мандата министар унутрашњих послова, зна много тога о Вучићу, његовој породици и разним везама. Ако Стефановић проговори и постане сведок сарадник, Вучићева каријера би била готова”, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Додаје да он очигледно нема снаге ни интегритета да то уради због чега му предвиђа “каријеру Томислава Николића, где нико не дира његово богатство, ствари из Крушика”.

“Он ће бити намирен, евентуално послат у неку амбасаду”, каже на основу досадашњег Вучићевог и Стефановићевог понашања.