Народна странка

Посланици Народне странке: Режим баца и краде новац грађана из буџета, баш га брига како народ живи

Посланици Народне странке: Режим баца и краде новац грађана из буџета, баш га брига како народ живи

Посланик и потпредседник Народне странке Борислав Новаковић питао је министра финансија Синишу Малог у чему се огледа значај инвестиције у Националног фудбалског стадиона, за чију ће градњу из буџета Србије бити издвојено 350 милиона евра.

„Мост преко Дунава код Бешке је коштао 65 милиона евра, па је уместо стадиона могло да буде изграђено пет таквих мостова, а за 350 милиона евра може се изградити 400.000 квадратних метара станова, што значи 9.000 станова просечне површине 45 квадратних метара. Могло је да буде изграђено 2.000 обданишта“, рекао је Новаковић на седници Скупштине Србије на којој се расправља о ребалансу буџета.

Новаковић је додао да се за 350 милиона евра може обновити или доградити између 600 и 700 домова здравља.

„Шта вас мотивише да градите Национални стадион за 350 милиона, уместо да тај новац усмерите у инвестиције важније за грађане“, упитао је Новаковић министра финансија Синишу Малог.

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић рекао је да ребалансом буџета даје дискреционо право Влади Србије да задужи све грађане за још 102 милијарде динара, чиме се додатно омогућава неконтролисано задуживање што јавне финансије доводи до предбанкротног стања.

„Ви кроз инфлацију уводите додатни порез за сиротињу, нажалост, и тако додатно оптерећујете грађане. Вас не занима како народ живи, јер сте ви повлашћена и богата елита, не идете у продавнице и не видите колике су цене, него износите нетачне податке о ценама у Немачкој“, рекао је Јовановић.

Посланица Народне странке Славица Радовановић рекла је да су у МУП-у кувари и спремачице за кратко време постали мајори.

„Неки људи после две недеље добијају радна места за која је потребно 15 година рада у полицији“, навела је Славица Радовановић.

„Како је могуће да неко ко је примљен без икаквог претходног искуства рада у полицији нити је био радник МУП-а за неколико месеци добије чин мајора, потпуковника и пуковника и пречицом заузме висок ниво руковођења, не поштујући уредбу о каријерном развоју и напредовању, којом су прописани услови за напредовање“, упитала је Славица Радовановић.

Посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић рекла је да ће се према ономе што пише у ребалансу буџету, власт СНС задужити за 780 милиона евра само за пројектовање нове трасе метроа у Београду, а не за извођење и градњу, што је недопустиво.

Марина Липовац Танасковић је министарки покушала да објасни да је то задуживање само за израду пројекта, а не за извођење и градњу метроа, али јој је председник парламента Владимир Орлић искључио микрофон када је рекла да „у ребалансу пише ’пројекат изградње’.

„Пројекат изградње значи да направите пројекат, одштампате га, ставите на сто и кажете да вам плате 780 милиона евра“, рекла је Марина Липовац Танасковић.