Народна странка

Народна странка: СНС-у се привиђају одборници Народне странке у Мионици

Народна странка: СНС-у се привиђају одборници Народне странке у Мионици

Народна странка одбацује као апсолутну неистину наводе СНС-а да су „Јеремићеви одборници“ у Скупштини општине Мионица гласали у корист компаније „Еуролитијум Балкан“, повезане са Рио Тинтом, као што су пренеле “Вечерње новости”, без постављања новинарског питања Народној странци.

Народна странка нема нити једног одборника у Мионици, пошто у тој општини није ни учествовала на изборима.

Народна странка се залаже за забрану ископавања литијума на целој територији Србије и о томе је усвојила и декларацију, која је постала саставни део програма странке.

Чланови, активисти, функционери и посланици Народне странке годинама упозоравају на погубност намере режима да широм Србије отвори 40 рудника, јер би то трајно затровало велики део државне територије.

Доследно се боримо против претварања Србије у тровачницу и упозоравамо да то може бити само у личном интересу неколицине корумпираних људи у врху власти, који у отварању рудника виде још једну прилику да корупцијом повећају своје већ огромно лично богатство.

Александар Вучић је главни агент Рио Тинта у Србији и он се из све снаге јавно залаже за копање литијума, док истовремено бесрамно обмањује народ да ће живети боље ако му странци отрују земљу, реке и ваздух.

Измишљања и обмане напредњака неће их ослободити одговорности за уништавање Србије.

Декларација Народне странке доступна је ОВДЕ.

 

Народна странка