Народна странка

Народна странка Нови Београд: Подржавамо протест грађана, непланска градња угрожава квалитет живота

Народна странка Нови Београд: Подржавамо протест грађана, непланска градња угрожава квалитет живота

Општински одбор Народне странке Нови Београд пружа пуну подршку суграђанима који су данас мирно протестовали због најаве изградње стамбено-пословног комплекса на њиховом подручју.

Разумемо и делимо забринутост становника новобеоградске општине у вези са плановима који могу значајно утицати на њихову свакодневицу и квалитет живота.

И након још једног протеста у низу, наглашавамо да је важно да се глас грађана чује и да се њихови интереси узму у обзир приликом планирања и доношења одлука које се тичу урбаног развоја.

Народна странка остаје посвећена борби за интересе грађана и заштити јавног простора од комерцијалних интереса и подржава право грађана на активно учешће у процесима одлучивања, те очекујемо да надлежне институције озбиљно размотре ставове и захтеве станара приликом даљег разматрања овог пројекта.

Инвестиције би требало да буду усклађене са стварним потребама локалне заједнице и да допринесу њеном напретку и благостању свих њених чланова.

Позивамо власти да саслушају глас станара Новог Београда и да предузму кораке у циљу проналажења решења која ће задовољити потребе и интересе грађана.

Чланови Народне странке су и овог пута својим присуством дали снажну подршку својим суграђанима. Позивамо све становнике Новог Београда да остану уједињени и активни у борби за очување својих права и за бољу будућност наше општине.

НАРОДНА СТРАНКА – УВЕК УЗ СВОЈ НАРОД!


Мирко Жерајић
повереник Општинског одбора Народне странке Нови Београд